Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir ny ordförande för Erlandergården

Publicerad:
Anna Samuelson, Geijerskolan rektor, har utsetts till Erlandergårdens nya styrelseordförande
Anna Samuelson, Geijerskolan rektor, har utsetts till Erlandergårdens nya styrelseordförande Foto: Privat

Det är Geijerskolans rektor Anna Samuelsson som utsetts till ny ordförande för Erlandergården. Hon blir därmed Erlandergårdens första kvinnliga ordförande och även första icke-politiker som innehar denna post.

Beslutet innebär att samarbetet mellan Geijerskolan och Erlandergården kommer att fördjupas.

– Ett fördjupat samarbete mellan Geijerskolan och Erlandergården känns helt rätt. Det finns många utvecklingsmöjligheter i denna spännande, historiska miljö för båda verksamheterna. Det var just det som gjorde att jag sa ja till uppdraget, säger Anna Samuelsson i ett pressmeddelande, där hon också berättar att hon vill utveckla caféet på Erlandergården..

Erlandergården drivs av en stiftelse, vars huvudmän är Region Värmland och Munkfors kommun. De utser vardera tre ledamöter och tre ersättare. I styrelsen ingår också företrädare från familjen Erlander, Ransäters hembygdsförening och Geijerskolan.

Artikeltaggar

Anna SamuelsonEkonomiErlandergårdenGeijerskolanMiljöMunkfors kommunRansäterRegion VärmlandStiftelserStyrelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.