Hoppa till huvudinnehållet

Avslutar karriären: ”Kan bli lite tävlande i annat”

Publicerad:
Torsbybon Lovisa Modig, som även tävlat för SK Bore, meddelar att hon är klar med karriären inom traditionell skidåkning.
Torsbybon Lovisa Modig, som även tävlat för SK Bore, meddelar att hon är klar med karriären inom traditionell skidåkning. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Torsbybon Lovisa Modig berättar att karriären inom traditionell skidåkning är över.

– Det kan bli lite tävlande i annat. Jag funderar på att springa lite mer och jag funderar på att åka Vasaloppet nästa år, säger Modig.

Lovisa Modig fyller 30 år i dag och i går på Instagram meddelade hon om ”slutet på en saga” och att SM i Kalix i helgen blir hennes sista tävlingar.

Modig skriver att hon är färdig med full satsning på traditionell skidåkning.

– Satsningen på det är över nu. Det känns skönt, säger Lovisa Modig med ett skratt:

– Jag har varit skidåkare ett bra tag så det blir en stor omställning. Men det känns som ett väldigt skönt beslut. Jag har tänkt på det jättelänge, egentligen under de flesta tävlingar under det här året.

Om det är slutet på traditionell skidåkning, vad kan det bli nu?

– Det kan bli lite tävlande i annat. Jag funderar på att springa lite mer och jag funderar på att åka Vasaloppet nästa år och då behöver jag kanske åka någonting för att hålla i för att få en bra tid medan man fortfarande är fräsch.

Modig fortsätter:

– Jag har liksom inte hunnit planera så mycket (vad det blir framöver). Jag får ta det lite som det kommer och fundera på hur jag ska lägga upp allt. Jag är rätt bra på att ta beslut och inte planera så mycket utan det får bli som det blir litegrann.

– Men det är jätteskönt att känna att jag är klar och inte att jag är färdig på grund av en skada eller något annat. Jag fick verkligen ta det här beslutet själv och det känns skönt.

Den 12 mars tävlade Lovisa Modig för det svenska landslaget på den historiska världscupfemmilen i Holmenkollen.
Den 12 mars tävlade Lovisa Modig för det svenska landslaget på den historiska världscupfemmilen i Holmenkollen. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Skräckavslutning på historisk femmil: ”Kände mig drogad”

För ett par veckor sedan, efter en historisk världscupfemmil för damer i Holmenkollen, sade Modig följande till NWT om framtiden:

– Jag kommer göra någon slags utvärdering och se hur motivationen känns. Jag har inte haft hundra procent motivation det här året, att lägga ner den tiden jag känner krävs för att vara på topp.

Hon fick även frågan om det kan bli en långloppssatsning.

– Ja, kanske, vi får se. Det hade varit häftigt att åka ett Vasalopp. Jag har mycket att fundera på, konstaterade Lovisa Modig.

Modig på Instagram:

”Det har varit enormt roligt med så fina vänner på resan, men nu är jag färdig med full satsning traditionell skidåkning. Tack för allt och till alla som bidragit till att visa att det går”.

Artikeltaggar

LängdskidåkningLovisa ModigSK BoreSkidåkningSkidorTorsbyVärldscupen i längdskidorVasaloppet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.