Hoppa till huvudinnehållet

GS 86 vann playoff-rysare – är ett steg från allsvenskan: ”Inte bra för hjärtat”

Publicerad:
GS 86-laget, bakre raden från vänster: Magnus Ottosson, Tommy Johansson, Larsa Dahlman, Pelle Johansson, Henrik Flognman, Andreas Hjelm. Nästa rad från vänster: Linnea Öhrman, Alva Wennström, Tova Olsson, Liv Johansson, Petra Strittmatter, Ester Wessman-Henriksson, Ebba Angbrandt, Moa Sandström, Elin Gullberg. Halv rad näst längst fram: Jonna Olsson, Maritha Lidén, Tova Sandström, Norea Flognman. Främre raden från vänster: Rebecka Berglund, Moa Strandberg, Bea Dahlman-Zachrisson, Felicia Nordh, Agnes Öhrman.
GS 86-laget, bakre raden från vänster: Magnus Ottosson, Tommy Johansson, Larsa Dahlman, Pelle Johansson, Henrik Flognman, Andreas Hjelm. Nästa rad från vänster: Linnea Öhrman, Alva Wennström, Tova Olsson, Liv Johansson, Petra Strittmatter, Ester Wessman-Henriksson, Ebba Angbrandt, Moa Sandström, Elin Gullberg. Halv rad näst längst fram: Jonna Olsson, Maritha Lidén, Tova Sandström, Norea Flognman. Främre raden från vänster: Rebecka Berglund, Moa Strandberg, Bea Dahlman-Zachrisson, Felicia Nordh, Agnes Öhrman. Foto: Tove Johansson

GS 86 föll i playoff 1-returen borta mot IBK Uppsala Teknologer med 3–4. Men eftersom GS 86 vann den första bataljen med 4–2 är laget klart för playoff 2 till allsvenskan med sammanlagt 7–6.

– Det känns väldigt bra. Det var en jobbig match att spela, säger GS 86-forwarden Felicia Nordh.

Det var den 18 mars som GS 86 AIF vann den första matchen mot IBK Uppsala Teknologer i playoff 1 i kvalet till allsvenskan med 4–2 hemma i Forshaga Sporthall. I kväll lirades playoff-match två av två och GS 86 hade alltså ett bra utgångsläge med 4–2-ledning med sig till bortamatchen.

Men hemmagänget Uppsala Teknologer var i 2–0-ledning efter den första perioden i den här söndagsrysaren i Uppsala. Felicia Nordh reducerade till 1–2 för GS 86 tidigt i andra och gästerna från Värmland var i 2–3-underläge inför den tredje perioden.

11.13 in i tredje kvitterade GS 86-kaptenen Rebecca Berglund till 3–3 på straff och efter 18.20 var det 4–3-övertag för hemmalaget genom Klara Sundell. Några fler baljor blev det inte och GS 86 är alltså klart för playoff 2 i det allsvenska kvalet med totalt 7–6.

– Det var en riktigt nervig kvalmatch i dag. Men jag tycker att vi rättvist tog oss vidare från playoff 1 även om det var tufft, säger GS 86-coachen Pelle Johansson och berättar mer om nagelbitaren:

– Det är ju kvalmatcher och ska vara så här egentligen. Men det är inte bra för hjärtat. Vi hade full kontroll på det vid 3–3. Vi hade ju två måls marginal innan de gjorde 4–3 och då blev jättenervigt. Men tjejerna redde ut det på ett bra sätt. Vi tog oss vidare med ett måls marginal men det räcker ju. Ebba Angbrant i vårt mål gjorde en jättebra match.

”Jäkligt bra gjort”

Johansson fortsätter:

– Det här var jäkligt bra gjort av tjejerna. Vi hade många lägen men Uppsala har en ruggigt bra målvakt (Emelie Call) som gjorde fantastiska räddningar, säger Pelle Johansson och berömmer sin lagkapten Rebecca Berglund:

– Hon satte dit den avgörande straffen (3–3-kvittering i tredje perioden) på ett otroligt starkt sätt. Det är inte lätt att lägga straff i det läget men hon visade sin rutin och det var en jättefin straff.

– Det är en häftig resa som de här tjejerna har gjort från botten i division 2 till att vara med och slåss om en plats i allsvenskan på bara något år. Det är också häftigt att alla utom en i det här laget kommer från GS 86:s juniorled.

GS 86-forwarden Felicia Nordh gjorde en balja i söndagsmatchen.
GS 86-forwarden Felicia Nordh gjorde en balja i söndagsmatchen. Foto: Tommy Andersson

”Falun kan passa oss bättre faktiskt”

Forwarden Felicia Nordh satte 1–2-reduceringen när GS 86 till slut löste avancemang från playoff 1.

– Det känns väldigt bra. Det var en jobbig match att spela. Det blev inte så jättebra innebandy men det viktigaste är att vi är vidare till playoff 2, säger Nordh.

Nordh och Johansson konstaterar att deras lag i playoff 2 ställs mot IBF Falun Utveckling.

– Jag tror att Falun kommer passa oss lite bättre spelmässigt. Falun är också ett ungt lag som har mycket fart. Vi var helt inställda på att IBF Linköping skulle vinna mot Falun i playoff 1 men jag tror som sagt att Falun kan passa oss bättre faktiskt, säger Felicia Nordh.

Mål, GS 86: Felicia Nordh, Rebecca Berglund, Elina Ottosson.

Artikeltaggar

Felicia NordhForshaga SporthallGS 86 AIFIBF FalunIBF LinköpingIBK Uppsala TeknologerInnebandyPer JohanssonUppsala

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.