Hoppa till huvudinnehållet

Värmlands nya idrottsgala: ”Betyder jättemycket i min satsning”

Publicerad:
Värmlands Sponsorsällskap (VSS) genomförde sin första idrottsgala och delade ut många stipendier. Från vänster: Malin Elfman (mamma till Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK), Edvina Norberg (Ransäters AIS), Anna Beck (Skoghalls CK Hammarö), Moa Mill (Karlstad Fotboll), Emmie Johansson (Karlstad Fotboll), Jenny Haglund (Karlstad GK), Anna Sandelin (Arvika Hockey), Ellen Sandelin (Arvika Hockey), Hanna Karlsson (IF Göta). Foto: Anton Edman

Värmlands Sponsorsällskap anordnade i går sin första idrottsgala där stipendium delades ut till bland annat Linn Persson, Karlstad Fotboll dam och Hanna Karlsson.

– Det var kul att få träffa alla och bli uppskattad, det betyder mycket, säger IF Götas Hanna Karlsson.

Nybildat sponsorsällskap håller idrottsgala: ”Ska stötta kvinnlig idrott”

Det var stjärntätt på Scandic Winn i Karlstad under torsdagskvällen där Värmlands Sponsorsällskap (VSS) som i nuläget består av åtta olika företag arrangerade sin första idrottsgala i egen regi.

– Inledningsvis kommer vi enbart att rikta in oss på kvinnlig idrott, sade den kände Karlstadsadvokaten Henrik Nilsson, som är initiativtagare till VSS, till NWT inför galan:

– Vi vill även hitta de värmländska idrottsutövare som ofta inte nås av traditionell sponsring.

Ida Hallquist var konferencier på galan där åtta stipendium delades ut till både individuella idrottare och lag. En individuell idrottare som fick kliva upp på scen och ta emot 20 000 kr i stipendium var den 28-åriga skidskyttestjärnan Linn Persson som vann VM-silver i februari, och en annan var friidrottaren Hanna Karlsson som i augusti sprang in ett JVM-silver på 400 meter häck och nu mottog 5 000 kr i stöd från VSS.

– Det var en jätterolig kväll. Det var kul att få träffa alla och bli uppskattad, det betyder mycket, säger 19-åriga Hanna Karlsson.

Vad betyder stipendiet för dig?

– Det betyder att man kan fortsätta sin satsning och bedriva friidrotten på en hög nivå och inte behöva tänka på ekonomin. Det ger även stöd och motivation.

Från vänster: Ida Hallquist (konferencier), Henrik Nilsson (initiativtagare till VSS) och Jenny Haglund (golfproffs på Europatouren och ambassadör för VSS).
Från vänster: Ida Hallquist (konferencier), Henrik Nilsson (initiativtagare till VSS) och Jenny Haglund (golfproffs på Europatouren och ambassadör för VSS). Foto: Anton Edman

Haglund är ambassadör

29-åriga golfaren Jenny Haglund från Karlstad GK som lirar på Europatouren, och 2018 vann Europatourtävlingen i Marocko, har sannerligen en speciell relation till VSS.

– Jag och Henrik Nilsson startade en dialog 2018 och kom på den här idén tillsammans och sedan dess har vi byggt upp VSS till vad det är i dag och det känns fantastiskt kul. Jag är alltså ambassadör för VSS och VSS är som en av mina sponsorer kan man säga, berättar Haglund, och fortsätter:

– Det känns oerhört roligt att kunna göra något för kvinnliga idrottsutövare och i alla åldrar egentligen. Det är kul att bygga upp något gemensamt för många idrottare för jag vet hur det är att vara i deras situation.

– Det är också roligt att det är idrottare representerade från alla olika nivåer. För det är tanken med VSS, att vi kan stötta idrottare från världselit till Sverigeelit, Värmlandselit, lagsport och parasport.

Och stödet från Värmlands Sponsorsällskap är minst sagt viktigt för Jenny Haglund.

– Det betyder jättemycket för mig i min satsning. Som kvinnlig individuell idrottare är det alltid tufft med sponsorbiten.

Samtliga stipendium

Edvina Norberg, friidrott, 5 000 kr (Ransäters AIS).

Karlstad Fotboll dam, fotboll, 10 000 kr (Karlstad Fotboll).

Anna Beck, paracykel, 15 000 kr (Skoghalls CK Hammarö).

Arvika Hockey dam, hockey, 10 000 kr (Arvika HC).

Hanna Karlsson, friidrott, 5 000 kr (IF Göta).

Mona Brorsson, skidskytte, 20 000 kr (Finnskoga IF)

Linn Persson, skidskytte, 20 000 kr (SK Bore)

Hanna Aronsson Elfman, alpint, 20 000 kr (Kils SLK)

”Vilken fantastisk kväll”

Initiativtagaren Henrik Nilsson hade ett leende på läpparna när han summerade Värmlands Sponsorsällskaps första idrottsgala.

– Vilken fantastisk kväll det blev. Det som vi gläds mest åt är att alla stipendiater var så väldigt tacksamma och glada. Bidragen kändes väldigt uppskattade och jag är också väldigt glad över alla företagare som kom till idrottsgalan.

Friidrottaren Hanna Karlsson fick ta emot ett stipendium på 5 000 kr.
Friidrottaren Hanna Karlsson fick ta emot ett stipendium på 5 000 kr. Foto: Anton Edman

Kenneth Wahlström-stiftelse

Under idrottsgalan meddelades det dessutom att det kommer startas en stiftelse i Kenneth Wahlströms namn. Entreprenören och den stora näringslivsprofilen Kenneth Wahlström gick bort 2021 i en ålder av 74 år och det var hans fru Ulla-Britt Wahlström som äntrade scenen för att förmedla nyheten om Kenneths stiftelse som årligen kommer dela ut stipendier till förmån för värmländsk idrott. Kenneth Wahlström vurmade verkligen för idrott och var över tid en av den lokala idrottens största sponsorer.

  • Skidskyttestjärnan Linn Persson.
    Skidskyttestjärnan Linn Persson. Foto: Anton Edman
  • Paracyklisten Anna Beck som vunnit VM-guld, EM-guld och två silver på paralympics, bland annat.
    Paracyklisten Anna Beck som vunnit VM-guld, EM-guld och två silver på paralympics, bland annat. Foto: Anton Edman
  • Ulla-Britt Wahlström meddelade att det ska startas en stiftelse i Kenneth Wahlströms namn. Den stora näringslivsprofilen Kenneth Wahlström gick bort 2021, 74 år gammal.
    Ulla-Britt Wahlström meddelade att det ska startas en stiftelse i Kenneth Wahlströms namn. Den stora näringslivsprofilen Kenneth Wahlström gick bort 2021, 74 år gammal. Foto: Anton Edman

Artikeltaggar

Anna BeckArvika HCEdvina NorbergHanna Aronsson ElfmanHanna KarlssonHenrik NilssonIdrottIF GötaIF Karlstad Fotboll DamJenny HaglundKenneth WahlströmKils slalomklubbLinn PerssonMona BrorssonParalympicsRansäters AISSK BoreSkoghalls CKSportVärmlands Sponsorsällskap

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.