Hoppa till huvudinnehållet

Nytt modulhus byggs – inleder flyttkedjan för Nya CSK

Publicerad:
Så här kommer Nya CSK se ut när det står klart 2036. Foto: White arkitekter och Region Värmland

De kommande veckorna byggs ett nytt modulhus vid CSK, västra paviljongen. Det är ett kontorshus för den personal som berörs av de delar av sjukhuset som ska rivas.

Västra paviljongen är ett nytt hus på 6 000 kvadratmeter som sätts ihop av moduler under några veckor. Huset inleder den flyttkedja som behövs för att byggarbetet med Nya CSK ska kunna komma i gång, vilket på allvar sker under 2024, enligt ett pressmeddelande från Region Värmland.

Det blir ett kontorshus där personal ska sitta som idag har sina arbetsplatser i någon av de byggnader som rivs för att göra plats åt de nya byggnaderna mottagningshuset och akuthuset.

De första verksamheterna flyttar in efter årsskiftet 2023/2024 om allt går enligt plan.

Västra paviljongen ska tas bort när Nya CSK står färdigt, det vill säga om cirka 13 år.

Västra paviljongen

Region Värmland hyr paviljongen under 10 år med option på ytterligare 5 år.

Byggdialog har fått i uppdrag att utföra en grundläggning för kontorsmoduler med försörjning av vatten, el, telefon och fiber samt förbindelsegång från hus 2 på plan 2 till de nya kontorsmodulerna.

Grundarbeten kommer preliminärt att pågå till vecka 27. Därefter kommer arbetsplatsen lämnas över till Moelven för montage av moduler från vecka 34.

Artikeltaggar

ByggdialogBygget av Nya CSKByggprojektCentralsjukhuset i KarlstadMoelvenRegion VärmlandVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.