Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsföretag utses till Sveriges bästa arbetsplats

Publicerad:
Mathias Dyberg, VD i Elvenite.
Mathias Dyberg, VD i Elvenite. Foto: Jonny Ohlsson

Elvenite, ett techkonsultbolag, utses till Sveriges bästa arbetsplats efter att Great Place To Work genomfört en medarbetarundersökning.

Det är i kategorin medelstora organisationer med 50-249 anställda som Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats. Företaget har kontor i Karlstad, Stockholm, Malmö och Göteborg.

Techkonsultbolaget arbetar med att ”göra livsmedelsindustrin smartare”. Det är Elvenites starka arbetsplatskultur och deras tillväxt inom både ekonomi och hållbarhet som har imponerat på juryn.

– Vi på Elvenite drivs av att ständigt utvecklas och utmanas både som bolag och som individ. Vill man verkligen skapa den bästa arbetsplatsen måste man vilja och orka göra detta varje dag, säger Mathias Dyberg, VD i Elvenite, i ett pressmeddelande.

På Elvenite arbetar i stort sett lika många kvinnor som män (46%), vilket är en hög andel jämfört med IT-branschen i stort där snittet endast ligger på 23%.

– Vi är övertygade om att en arbetsplats i världsklass ger bättre förutsättningar för att skapa innovation, kundvärde och mod till att vara långsiktig. När medarbetarna känner sig sedda, behövda och uppmärksammas leder detta till att man presterar bättre och vi skapar mer värde till våra kunder.

Great Place To Work...

...är en internationell organisation som årligen genomför världens största medarbetarundersökning med 19,8 miljoner medarbetare i 106 länder. Deras metoder och kriterier för utmärkelserna bygger på omfattande forskning om vad som skapar en bra arbetsplats.

Artikeltaggar

EkonomiElveniteGreat Place To WorkInnovationKarlstadMalmöOrganisationerStockholmTillväxtUtmärkelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.