Hoppa till huvudinnehållet

Hjälten hyllar ”Perra”: ”Han har gjutit mod i truppen – vi var rätt stukade”

Publicerad:
Forshagamålvakten Gustav Griborn (längst till höger i röd tröja) hyllar coach Per-Erik ”Perra” Johnsson efter lagets kvalserietriumf.
Forshagamålvakten Gustav Griborn (längst till höger i röd tröja) hyllar coach Per-Erik ”Perra” Johnsson efter lagets kvalserietriumf. Foto: Anton Edman

Forshagamålvakten Gustav Griborn och hans lag stod emot under några mycket svettiga slutminuter och tog tre poäng vilket var ett måste för att inte åka ur hockeyettan.

– Han (”Perra”) har gjutit mod i den här truppen. Vi var rätt stukade innan minst sagt, säger hjälten Griborn.

TV: Forshaga med ”Perra” räddade kontraktet – efter stor kvalseriedramatik

Tre Forshagapoäng i sista kvalseriematchen hemma mot Falu IF var ett måste för Forshaga för att klubben inte skulle åka ur hockeyettan. Och tre poäng var vad målvakten Gustav Griborn och hans Forshaga-kamrater inkasserade på fredagskvällen efter 2–1-vinst inför 768 åskådare, typ lapp på luckan, i Ängevi ishall.

– Minuterna innan sista sekunderna var lite tuffare. Det var lite slarvigt från oss och vi fick inte ut pucken ur egen zon men vi löste det, säger Griborn som stoppade 23 av 24 skott och framför allt höll han tätt när laget behövde det som mest:

– Det känns jättebra såklart. Vi löste det tillsammans.

Vad tror du att det betyder för Forshaga att vara kvar i hockeyettan?

– Jättemycket såklart. Inte bara för Forshaga utan för hela Värmland som annars hade varit utan lag i hockeyettan. Det har man faktiskt känt, att det är något mer än bara för oss själva. För föreningen, Christer Larsson, och allihop.

”Vi trodde väl inte riktigt på det innan”

Inför kvalserien plockade Forshaga in Per-Erik ”Perra” Johnsson i tränarbåset och den förre brandmästaren lyckades med ännu en utryckning när han hjälpte ett lag att klara av ett mycket vanskligt läge. Och ”Perra” hyllas efter slutsignalen i Ängevi ishall.

– Han har gjutit mod i den här truppen. Vi var rätt stukade innan minst sagt, säger Gustav Griborn:

– Vi har skickliga hockeyspelare men vi trodde väl inte riktigt på det innan. Och det är det han har klivit in med även om han kanske inte har ändrat jättemycket i spelet. Han har tryckt på små saker som vi måste göra bättre och fått oss att tro på att vi kan lira och det har vi gjort.

”Perra” Johnsson, som coachade Färjestad BK till SM-guld 2006 och 2009, var såklart nöjd efter kvalserietriumfen som gör att Forshaga IF även nästa säsong spelar i hockeyettan.

– Nu är Forshaga där Forshaga ska vara och jag kan åka hem, konstaterar ”Perra”.

Artikeltaggar

Ängevi ishallChrister LarssonFalu IFForshaga IF IshockeyHockeyettanHockeyEttan Kvalserie västraIshockeyPer-Erik Johnsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.