Hoppa till huvudinnehållet

BIK-kaptenen efter uttåget: ”Känner en otrolig tomhet”

Publicerad:
BIK-kaptenen Gustaf Franzén klappar om målvakten Marcus Hellgren Smed.
BIK-kaptenen Gustaf Franzén klappar om målvakten Marcus Hellgren Smed. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskogas lagkapten Gustaf Franzén hade svårt att sätta ord på sina känslor efter fjärde raka förlusten mot Djurgården.

– Just nu känner jag bara en otrolig tomhet, säger han.

Lagkaptenen tycker att BIK Karlskoga gjorde sin bästa match i kvartsfinalserien.

– Vi visste vad som stod på spel och alla gav verkligen allt. Det har vi gjort i samtliga matcher i den här kvartsfinalen. Den här gruppen har krigat på som bara den men tyvärr har vi inte fått det att stämma. Det är sjukt tråkigt, säger Franzén.

Och fortsätter:

– Vi gjorde en respektabel grundserie och var taggade på slutspel. Nu känns det bara tomt. Vi gjorde en bra insats i dag men tyvärr räckte det inte till.

BIK öppnade matchen på ett bra sätt och var i ledningen med 2–1 efter 7.28. Detta efter mål av David Lilja och Åke Stakkestad.

  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin

Djurgården kvitterade två minuter före periodvilan.

– Jag tycker att vi kom ut bra. Vi hade bra fart och skapade ett par farliga chanser.

Djurgården dominerade inledningen av den andra perioden och tog ledningen genom Emil Berglund efter 2.42.

BIK fick vara nöjda med att det bara stod 2–3 inför den tredje.

”Massa känslor”

Lite drygt fem minuter in på den avslutande perioden kvitterade David Lilja i powerplay efter ett rappt skott. Men detta var bortalagets kväll. Djurgården tog ledningen igen efter 8.02 och gjorde sedan två mål i öppen kasse fram till seger med 6–3.

– Nu, direkt efteråt, fylls man av en tomhet. Vi trodde på det in i det sista. När slutsignalen gick var det som att man bara sköljdes över av massa känslor. Det är svårt att sätta ord på det.

– Många grabbar i det här laget har spelat tillsammans under många år. Det kommer att ta några dagar att smälta det här. Jag känner en oerhörd tacksamhet för alla som jobbar i klubben och för alla som var här och stöttade oss idag. Publiken manade på oss in i det sista. Dom stod kvar och applåderade oss. Det tackar jag verkligen för.

Säsongen slut för BIK – som tappade ledning i rysare

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénIshockeySlutspel hockeyallsvenskan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.