Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkte barnvåldtäktmannens ord i förhör: ”Hon ligger bredvid mig”

Publicerad:
Mannen som misstänks ha övertalat tonårsflickan att åka till Göteborg där han sedan misstänks ha våldtagit henne.
Mannen som misstänks ha övertalat tonårsflickan att åka till Göteborg där han sedan misstänks ha våldtagit henne. Foto: Polisen

Han misstänks ha lurat tonårsflickan till Göteborg och våldtagit henne.

Ett av nyckelbevisen mot mannen är ett foto han tagit på sig och flickan när de ligger i hans säng.

– Vi är hemma hos mig. Jag sitter bredvid henne i sängen, så tar jag en bild bara, säger mannen i förhör.

Den tidigare dömde sexbrottslingen fick kontakt med tonårsflickan från Värmland på en chattsajt där de började tala med varandra i oktober förra året.

Han uppgav att han var 17, hon påstod att hon var 16.

Därefter köpte han tågbiljetter till henne till Göteborg och hon försvann utan att säga till någon vart hon skulle.

En av de åtalade männen greps vid sin bostad i Göteborg.
En av de åtalade männen greps vid sin bostad i Göteborg. Foto: Viktor Sunnemark

Det ledde till en intensiv sökinsats under flera dagar, där hon slutligen hittades i Borås.

Fotbollsmönstrade lakan

Det framkom sedan uppgifter om att mannen hon åkt för att träffa och ytterligare en man förgripit sig på henne - och på tisdagen åtalades de två männen i 25-årsåldern för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande mot barn.

I handlingar som NWT tagit del av framkommer nu att den huvudmisstänkte mannen, som var den som lurade tonårsflickan till Göteborg, tagit foton när han och flickan är hemma hos honom.

På en bild befinner de sig i mannens säng, som är bäddad med fotbollsmönstrade lakan.

– Vi är hemma hos mig. Jag sitter bredvid henne i sängen, så tar jag en bild bara. Som minne, säger han i polisförhör.

”Vad fan är det här”

Och fortsätter:

– Det förställer att jag har på mig kläder så ligger hon bara bredvid mig.

Mannen förnekar dock bestämt att han rört flickan på något sätt som är brottsligt.

– Alltså det här är, fy fan, va fan är det här, jag förstår inte, alltså det är så... fy fan. Vad fan är det som händer alltså, jag har inte haft samlag, ingenting. Jag förstår inte. Jag är ärlig alltså, säger han.

Och:

– Det här är helt chockande för jag… jag har inte ens rört henne. Det är ju, det gör ont.

Rättegång

Tonårsflickan har berättat om de misstänkta brotten hon blivit utsatt för i förhör och gett en detaljerad skildring om var de skedde.

De två åtalade männen är häktade i väntan på rättegång, som planeras att genomföras nästa vecka. Männen nekar till brott.

De misstänkta brotten begicks enligt åtalet inom loppet av sex dagar, i Göteborg samt i Svenljunga eller Borås.

Två män åtalas för barnvåldtäkt mot försvunna tonårsflickan: ”Lämnades över”Groomingmisstänkte mannen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökningÄnnu en man misstänkt för brott mot försvunna tonårsflickanGranskning avslöjar: Så dröjde polisens sökinsats efter tonåringenMammans ord om när hon hittade sin försvunna dotter: ”Kastar sig i min famn”Misstänkte mannens utspel i rättssalen efter beskedet: ”Jag kommer ta självmord”

Artikeltaggar

ÅtalBoråsBrottBrott, lag och rättFörsvunna tonårsflickanGöteborgSvenljunga kommunVåldtäktVåldtäkt mot barnVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.