Hoppa till huvudinnehållet

Grums vårdcentral byggs om – psykiatrin flyttas först

Publicerad:
Vårdcentralshuset i Grums ska genomgå en förändring och fräschas upp. Bilden är en arkivbild.
Vårdcentralshuset i Grums ska genomgå en förändring och fräschas upp. Bilden är en arkivbild. Foto: Sanna Emanuelsson

Nu ska planen för att fräscha upp det område där Grums vårdcentral ligger påbörjas. Först ut är att flytta psykiatrin, så den delen av byggnaden kan rivas.

Hela huset där Grums vårdcentral ligger på Gamla vägen kommer att förändras. Först ut, som ett prioriterat ärende 2023, är en flytt av psykiatrin.

Den del av byggnaden där psykiatrisk öppenvård ligger är i övrigt tom på grund av en gammal fuktskada. Planen är att öppenvården flyttas till andra lokaler inom vårdcentralen och att byggnaden sedan rivs då den bedöms vara i dåligt skick.

I den del av byggnaden där Grums kommun driver ett äldreboende finns planer på att flytta äldreboendet därifrån. När det sker är i så fall även den delen av byggnaden tom och kan rivas.

Kvar blir en mindre, ”kompakt och lättskött”, vårdcentral och folktandvård som med uppfräschade ytskikt och fasad kan passa in i Grums kommun planer för området. Kommunen vill utveckla idrottsområdet där för att lyfta området till ”en representabel nivå”.

Åtgärderna, för att bevara fastighetens värde, beräknas kosta upp till 6,5 miljoner kronor enligt Region Värmland.

Beslut tas på regionstyrelsens möte nästa vecka.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterGrumsGrums kommunRegion VärmlandVård och omsorgVårdcentraler

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.