Hoppa till huvudinnehållet

Efter stöket – nu blir det ordningsvakter i Hagfors

Publicerad:
Nu kommer ordningsvakter kunna sättas in vid torget i Hagfors.
Nu kommer ordningsvakter kunna sättas in vid torget i Hagfors. Foto: Pia Holmström

Polisen har beviljat Hagfors kommuns LOV3-ansökan om att få ha ordningsvakter vid torget och busstationen i Hagfors.

– Det känns bra utifrån att det har varit en känsla av otrygghet och funnits ordningsstörningar runt torget. Det känns bra att man kan nyttja möjligheten att ha ordningsvakter vid olika tillfällen, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

NWT har tidigare skrivit om den otrygghet som affärsidkare kring torget känt på grund av stöket. Otryggheten ledde till att Hagfors kommun skickade in en LOV3- ansökan till polisen som nu alltså är beviljad.

I beslutet skriver polismyndigheten att otryggheten visat sig i form av stöld, ofredanden, misshandel, narkotikabrott och fylleri. Det står också att lokalpolisområde Torsby bekräftar problembilden genom att påvisa en rad faktorer som missbruksproblematik, våldsamheter och generell otrygghet hos invånarna.

Jens Fischer kommenterar stöket.

– Oftast är det ett litet fåtal som skapar ganska mycket känsla av otrygghet och en del är också ganska högljudda. När de personerna ibland försvinner, de kan åka in på allt i från vård till att de ska avtjäna fängelsestraff, då brukar det bli betydligt lugnare.

Giltighetstiden för LOV3-beslutet gäller till och med den 15 mars 2026.

Vill komma till rätta med stöket – utökar alkoholförbudetPolitiskt beslut: ansöker om ordningsvakter till torget för att få bort stöketEfter stöket – caféet på Coop har öppnat igen: ”Har blivit lite lugnare”Coop stänger café – av säkerhetsskäl

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHagforsHagfors kommunJens FischerMisshandelNarkotikabrottOberoende realisterOfredandeStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.