Hoppa till huvudinnehållet

Så satsar Årjängstravet inför säsongen 2023

Publicerad:
Årjängs travbanechef Johanna Karlin. Foto: Mikael Solberger

Årjängstravet tjuvstartade sin säsong med ett mixtrav den 4 februari.

Vårpremiären är den 14 april och till årets säsong gör man en del satsningar och vill fortsatt ha hästägaren i centrum.

Årjängstravet inleder sin huvudsäsong med ett lunchtrav en fredag och den stora händelsen under 2023 är som vanligt V75-dagen. I år infaller den lördag den 15 juli.

Precis som det senaste året kommer förstapriset i Årjängs Stora Sprinterlopp att vara 600 000 kronor. Prissumman höjdes för övrigt med 100 000 kronor till förra året.

Det loppet är för eliten men det finns även satsningar på bredden att berätta om. I de så kallade P.21-loppen höjs förstapriset med 50 procent, från 10 000 kronor till 15 000 kronor.

Serierna fortsätter

Vidare så fortsätter serierna Årjängsmästaren respektive Kallblodsmästaren. Det är serier som hästarna samlar poäng i under året och de 15 bästa kommer med i finalen den 8 oktober. I Årjängsmästaren är förstapriset 100 000 kronor och i Kallblodsmästaren 75 000 kronor.

I regionen kommer serien Travrikes unga, för kuskar i åldern 16-25 år, att fortsätta och finalen körs i samband med Årjängs marknadstrav lördag den 16 september.

Årjängstravet har alltid varit bra på att lyfta fram hästägarna och det kommer man att fortsätta med.

Två nyheter är fri boxhyra för hästägare till Årjängstränade hästar som startar på hemmabanan och att månadens hästägare kommer att presenteras i en intervju på sociala medier och på hemsidan.

Vidare kommer man att fortsätta att ha fokus på hästägaren i intervjuer och alltid ett pris till den hästägare som kommer till vinnarcirkeln efter loppet.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs kommunÅrjängs Stora SprinterloppÅrjängstravetJohanna KarlinTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.