Hoppa till huvudinnehållet

Bröllopsskämt mot travtränaren i NWT: ”Stämmer inte – han är ju i Karibien”

Publicerad:
Erik Berglöf ska inte gifta sig.
Erik Berglöf ska inte gifta sig. Foto: Anders Hanson

Den legendariske travtränaren och kusken Erik Berglöf fyllde nyligen 70 år. Nu verkar någon ha velat skoja med honom – med en falsk vigselannons i NWT.

– Det stämmer inte, säger systerdottern Sofia Berglöf.

Vigselannonsen fanns med i onsdagens NWT och hävdade att Erik Berglöf skulle gifta sig med sin kärlek Ann-Charlotte Lund. I samma annons stod det att systern Tina Berglöf skulle gifta sig med sin sambo Rikard.

Men något bröllop blir det inte.

– Erik fyllde 70 igår, så det är nog någon som skojar med honom, skrattar systerdottern Sofia Berglöf.

– Erik är dessutom i Karibien och firar 70-årsdagen, så det stämmer inte. Varför min mamma Tina fick vara med i annonsen vet vi inte riktigt heller, säger Sofia med ett skratt.

Något öppet hus på Krontorps gård är det alltså inte tal om.

– Med tanke på att Erik är rätt känd i Värmland så är det kanske inte så bra att det står öppet hus i tidningen. Så ni som tänkt komma, kom inte!

NWT beklagar att den felaktiga vigselannonsen publicerades:

– Vi hade ingen anledning att misstänka något fulspel när annonsen bokades, men det var ju tur att det uppdagades och att tid för rättelse fanns. Vi på NWT kundservice önskar Erik Berglöf ett stort grattis på födelsedagen i efterskott!, säger NWT:s kundservicechef Gerda Vrang.

Den falska vigselannonsen i NWT.
Den falska vigselannonsen i NWT.

Artikeltaggar

BröllopErik BerglöfKärlekNyheterTidningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.