Värmlänningens monstermatch gav nytt rekord – istiden blev nästan en timme

Publicerad:
Värmländske backen Henrik Tömmernes har spelat VM och OS för Tre Kronor och nu gör han sin sista säsong hos Genève-Servette HC innan 32-åringen återvänder till Frölunda i SHL. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Genève-Servette vann i lördags hemma mot Lugano med 3–2 i den tredje förlängningsperioden och Henrik Tömmernes hade en svettig kväll. Värmlänningen spelade nästan 56 minuter vilket enligt lematin.ch är nytt rekord i Schweiz.

Värmländske landslagsstjärnan väljer Frölunda

Genève-Servette HC vann kvartsfinal tre i lördags hemma mot HC Lugano med 3–2 och det var Marc-Antoine Pouliot som avgjorde 14.06 in i den tredje förlängningsperioden.

Genève-Servettes backstjärna Henrik Tömmernes klockades för en istid på 55 minuter och 38 sekunder vilket är nytt schweiziskt rekord eftersom backen Johan Fransson hade det tidigare rekordet på 48.35 från en match med just Genève-Servette 2019, det rapporterar lematin.ch.

– För mig var det bra att spela så mycket eftersom det gjorde att jag kunde ”spela av mig” resterna från den sjukdom jag hade kvar. Det var en lång match men till slut spelar man bara på autopilot och försöker bara vara smart och inte ödsla energi, säger 32-årige Tömmernes till lematin.ch.

Genève-Servettes seger i lördags gav laget 2–1 i matcher i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av sju och i skrivande stund pågår kvartsfinal fyra mellan lagen.

Återvänder till Frölunda

Karlstadbördige Henrik Tömmernes, fostrad i Färjestad, gör sin sjätte säsong hos Genève-Servette och nästa säsong är det klart att han spelar med Frölunda i SHL. Den här säsongen producerade Tömmernes 18 mål och 25 assist på 52 grundseriematcher i den schweiziska högstaligan och hittills i slutspelet är han noterad för två assistpoäng på två matcher.

Prisregn över värmländske backen – utsedd till mest värdefulle spelaren

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFärjestad BK JuniorFrölunda HCGenèveGenève-Servette Hockey ClubHenrik TömmernesIshockeySHLTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare