Hoppa till huvudinnehållet

Konstsommaren räddad – datum spikat för Gamla kraftstationens återöppning

Publicerad:
Efter alla turer är det klart: Gamla kraftstationen i Deje kommer att öppna igen för en ny sommar fylld av konst.
Efter alla turer är det klart: Gamla kraftstationen i Deje kommer att öppna igen för en ny sommar fylld av konst. Foto: Lena Richardson

Säsongsstarten är spikad. Nu är det klart både att det trots allt blir en ny konstsommar på Gamla kraftstationen i Deje – och när den börjar.

”2023 here we come!” hälsar Gamla kraftstationen i ett pressmeddelande och lovar en sommar i ”sann kraftstationsanda”.

Det betyder en blandning av tradition och oväntade inslag. Några namn på deltagande konstnärer släpper arrangörerna inte än, men så mycket avslöjas som att det innehållsmässigt handlar om bland annat mystik och folktro, jordtoner och färgexplosioner samt humor.

Datumet för återöppningen är satt till den 18 maj, Kristi himmelsfärds dag.

Beskedet kommer efter ett tufft år fyllt av oro, då konsthallens framtid stått på spel efter att hyresvärden Fortum sade upp hyreskontraktet med Forshaga kommun. Nu är nya avtal skrivna, planering pågår och kraftstationen ska laddas om.

Avtal klart om Gamla kraftstationen – men: ”Vi är inte nöjda alls”Prisade virvelvinden Linn ska ladda om kraftstationen: ”Behöver lite medvind nu”

Artikeltaggar

AvtalBesöksnäringDejeForshaga kommunFortumKonstNöje/KulturTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.