Hoppa till huvudinnehållet

Försäljning av 68-miljonersgården pausas: ”Auktionen har ställts in”

Publicerad:
Försäljningen av Bredene säteri i Säffle är pausad.
Försäljningen av Bredene säteri i Säffle är pausad. Foto: Claes Österman

De senaste veckorna har Kronofogden försökt sälja Bredene säteri på Värmlandsnäs till ett pris på 68 miljoner kronor. Nu har försäljningsprocessen pausat efter beslut om anstånd.

– Det är paus i försäljningsprocessen fram tills augusti, säger Thomas Sjöstrand, sektionschef på försäljning Kronofogden Mellersta.

Bredene säteri ligger vid Hög ute på Värmlandsnäs.

Fastigheten, som är bygd 1909, är på totalt 514 hektar varav 206 hektar åkermark, 290 hektar skogsmark, samt drygt 20 hektar skog och övrig mark. Dessutom finns tre byggnader på gården med sammanlagd storlek på 2700 kvadratmeter.

Det är nu andra gången som auktionen av fastigheten ställs in med kort varsel. I september 2022 nådde banken och ägaren en överenskommelse i sista stund. Denna gång har både banken och ägaren begärt att processen ska pausas.

– Det är upp till parterna att lösa det själva, vi på Kronofogden lägger detta på is tills vidare, säger Thomas Sjöstrand.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFörsäljningKronofogdenSäffleVärmlandsnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.