Hoppa till huvudinnehållet

Bil i diket på E45 – dimmigt och halkigt

Publicerad:
En lastbil och en personbil ska ha krockat på E45 på tisdagsmorgonen.
En lastbil och en personbil ska ha krockat på E45 på tisdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Klockan 06.16 larmades SOS Alarm om en trafikolycka på E45 söder om Västra Ämtervik, i höjd med Kringeråsen.

Enligt initiala uppgifter skulle en personbil och en lastbil ha krockat. Huruvida det var en krock är dock inte bekräftat.

Räddningstjänst, ambulans och polis åkte ut till olycksplatsen för att undersöka vad som hänt.

– Det är en personbil och en lastbil som ska ha krockat. Lastbilen körde direkt vidare från platsen, men personbilen åkte ner i diket, säger Johan Gustavsson, teamledare på SOS Alarm, i ett tidigt skede.

06.36 anlände räddningstjänst och ambulans. Enligt polisen färdades bara en person i bilen, en kvinna i 45-årsåldern.

– Föraren är utanför bilen och möter upp dem. Personen är vaken och talbar. Räddningstjänsten rapporterar att olyckan har inträffat i västlig riktning och bilen är helt nere i diket, säger Johan Gustavsson.

Oklart om fordonen krockade

Polisen menar att det är svårt att säga om det faktiskt varit någon kollision mellan fordonen.

– Enligt vittnesuppgifter från en förbipasserande som ännu inte är förhörd ska det inte ha varit någon krock mellan lastbilen och personbilen. Lastbilen ska ha stått stilla på vägen och kvinnan i personbilen ska då ha fått väja och hamnat i diket. Sen lämnar lastbilen, som är utlandsregistrerad, norrut i riktning mot Sunne. Personbilsföraren är osäker på om de krockat, säger Mats Öhman, presstalesperson på Polisregion Bergslagen.

Smitning från trafikolycka

Polisen har upprättat en anmälan om smitning från trafikolycka.

– Det handlar om ett olovligt avvikande från trafikolycksplats. Även om det är oklart om fordonen kolliderat så är lastbilen indirekt inblandad i olyckan och då är man skyldig att stanna kvar på platsen och göra rätt för sig.

Dimmigt och halkigt

Det var dimmigt och halkigt på platsen rapporterade räddningstjänsten till SOS Alarm.

– Ja, de säger att det är väldigt, väldigt halt. Bärgare är beställd till platsen, säger en teamledare på SOS Alarm.

Kvinnan fick åka ambulans, men det var inte på grund av skadebilden.

– Den som var drabbad fick skjuts av ambulansen till deras garage i Sunne för att sedan bli hämtad och kunna åka hem. Personen var alltså inte i behov av vård.

Räddningstjänsten har avslutat arbetet på plats och lämnat.

Enligt Trafikverket påverkades ett körfält på E45 från Bäckebron till Sillegården i båda riktningarna. Trafiken fick under tiden regleras växelvis. Strax efter klockan 07.00 var det åter full framkomlighet vid olycksplatsen.

Fotnot: Enligt de första uppgifterna som inkom till SOS Alarm rapporterades det om att det hade varit en krock mellan fordonen. Så behöver inte vara fallet, detta enligt senare inkomna vittnesuppgifter.

Artikeltaggar

E45LastbilarOlyckor och katastroferSOS AlarmTrafikTrafikolyckorVästra Ämtervik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.