Hoppa till huvudinnehållet

Två bilar krockade i korsning – äldre man misstänkt för flera trafikbrott

Publicerad:
Två personbilar krockade i en korsning på Örsholmen i Karlstad.
Två personbilar krockade i en korsning på Örsholmen i Karlstad. Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagseftermiddagen, vid 13.22, larmades SOS om en trafikolycka på Örsholmen i Karlstad. Olyckan inträffade i korsningen Stormgatan Västanvindsgatan.

Två enheter från räddningstjänsten och två ambulanser var kort därpå framme vid olycksplatsen.

– Enligt inringaren är det två personbilar som har krockat i en korsning, säger Pernilla Blennow, teamledare på SOS Alarm.

Misstänkt för två brott

Christina Hallin är presstalesperson i polisregion Bergslagen.

– Vi är också framme på platsen. Det är två personer inblandade i olyckan. En man i 75-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern. Mannen blir misstänkt för att inte ha iakttagit väjningsplikt samt även vållande till kroppsskada, säger hon.

Båda förarna har tagit sig ur sina bilar på egen hand.

– Kvinnan klagar på nacksmärta, men behövde inte åka ambulans utan kommer istället på egen hand uppsöka vård. Det ska inte ha varit några passagerare i någon av bilarna, detta enligt den information vi har fått från SOS, säger Christina Hallin.

Båda ambulanserna och båda enheterna från räddningstjänsten kunde efter en knapp halvtimme lämna platsen.

– Räddningsinsatsen avslutades klockan 13.48. Ingen av de inblandade behövde följa med till sjukhus. Räddningstjänsten rapporterar också att de båda bilarna nog kommer kunna köras från platsen, säger Pernilla Blennow.

Artikeltaggar

KarlstadOlyckorOlyckor och katastroferÖrsholmenSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.