Karlstadssnickaren sekunder från vinst i Farmen: "Hade kunnat köpa ny bil"

Publicerad:
Tora Brandström föll med några sekunders marginal i finalen av ”Farmen”. Foto: TV4

Prissumman på en halv miljon kronor kom nära, finaltävlingen blev oerhört jämn.

Men när årets säsong av "Farmen" avgjordes under dramatiska former var Tora Brandström besegrad.

Årets farmare blev i stället Nebil Davidsson.

När det blev dags för det sista momentet i finalen av "Farmen" var ställningen mellan de båda finalisterna Tora Brandström och Nebil Davidsson lika. En sista fråga skulle kora vinnaren.

Åtta grödor skulle namnges, och det på tid.

– Jag låg under i början, men kommer igen och ställningen blir lika. Då växte självförtroendet, berättar Tora Brandström.

– När sista tävlingen presenterades kändes det jäkligt bra – det första jag gjorde i programmet var att göra ett herbarium. Så jag kände mig säker. Men så blev Nebil klar före mig och visade upp sina svar och det enda jag tänkte var "Ha ett fel, ha ett fel".

Tora hade själv bara två svar kvar.

– Hade han haft ett fel hade jag tagit hem det, det handlade alltså om bara några sekunder. Så himla störigt. Det var ju ingen utklassning direkt.

Nebil Davidsson visar upp sina svar.
Nebil Davidsson visar upp sina svar. Foto: TV4

Under söndagens finalavsnitt pågår själva finalmomentet i ungefär 20 minuter. Men för de två tävlande pågick avgörandet betydligt längre.

– Vi höll på och tävlade i åtta timmar. Vi var helt slut i huvudet! Det var en jäkla lång dag som de lyckades trycka ihop till 20 minuter tv. Det var fler tävlingsmoment än man fick se i tv och varje moment ska förberedas, det ska vara en regelgenomgång och så vidare.

Totalt spenderade hon fem veckor på "Farmen".

– Allt var så himla kul och härligt. Roligt att få möta alla människor och uppleva farmarlivet, men också häftigt att uppleva en tv-inspelning.

De två finalisterna kramas när tävlingen är över.
De två finalisterna kramas när tävlingen är över. Foto: TV4

Vill du göra mer tv?

– Njae, det vet jag inte. Men anledningen till att jag blev snickare är att jag har tittat så mycket på "Sommar med Ernst". Så mitt liv skulle bli fullbordat om jag fick vara tv-snickare under en sommar med Ernst Kirchsteiger.

”Hade kunnat köpa ny bil”

Trots att hon blev slagen i finalen, ser hon det inte som en förlust.

– Jag har vunnit så mycket annat, fått möta så många fina människor till exempel. Och jag har haft en fantastisk upplevelse. Men det är störigt att det var så nära. Hade jag vunnit hade jag kunnat köpa en ny bil.

Nu är säsongen slut, lampan släcks. Blir det skönt eller kommer du att sakna uppmärksamheten?

– Det är lite vemodigt, absolut. Men skönt också.

Vilken ser du som den största lärdomen av det här?

– Det jag verkligen tar mig är att inte döma ut en människa för snabbt. Ger man dem två, tre chanser kan de visa sig vara fantastiska människor. Det tycker jag flera gjorde under de här veckorna.

Artikeltaggar

Ernst KirchsteigerFarmenKändisarLandsbygdNöje/KulturTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare