Hoppa till huvudinnehållet

Höj inte hyran för bowlinghallen på Sundsta!

Publicerad:
Mitt förslag är att kommunen tänker om och tar tillbaka kravet om hyreshöjningen i lokalerna där vi är så många som spelar rolig bowling, träffas och trivs, skriver insändarskribenten.
Mitt förslag är att kommunen tänker om och tar tillbaka kravet om hyreshöjningen i lokalerna där vi är så många som spelar rolig bowling, träffas och trivs, skriver insändarskribenten. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bowlingen i Sundsta Idrottshus är återigen i riskzonen, det är ju inte så länge sedan sist. Vi som spelar där trodde att allt tidigare strul var löst, men icke så. Den här gången vill kommunen höja hyran för lokalerna och det rejält!

Klart: De tar över och driver bowlinghallen på Sundsta

Då börjar man ju undra. Beror det på att satsningen på ungdomsgården i huset blivit för dyr eller beror det på att vi seniorer ska bort för att bereda plats för ungdomar? Inget ont i att ungdomar ska ha plats för sina aktiviteter, men det behöver även vi seniorer! Vi är ett 50-tal pensionärer som spelar i Karlstads Pensionärers bowling, grundad 1974, ett par gånger i veckan och idkar friskvård samt trevlig samvaro. Det finns ytterligare ett antal anrika klubbar som både tränar och spelar under veckorna samt tävlar på helgerna. Alla föreningarna deltar i olika serier både i Värmland och i Mellansverige och gör det bra! Var ska vi ta vägen?

Nuvarande arrendator och hallföreståndare sköter hallen och allt som följer med det bra. Men med den kraftiga hyreshöjningen som kommunen nu vill ha orkar man inte. I Karlstad finns Våxnäshallen eller Nöjesfabriken att spela i om Sundsta försvinner. Våxnäs är redan trångbodd och Nöjesfabriken är inget bra alternativ. Så mitt förslag är att kommunen tänker om och tar tillbaka kravet om hyreshöjningen i lokalerna där vi är så många som spelar rolig bowling, träffas och trivs.

Ingrid

Artikeltaggar

FriskvårdInsändareKarlstadSundstaVärmlands län