Hoppa till huvudinnehållet

Har stått tomt i flera år - nu ska fastigheten säljas

Publicerad:
Gamla mejeriet är en av Säffles mest karaktäristiska centrumbyggnader.
Gamla mejeriet är en av Säffles mest karaktäristiska centrumbyggnader. Foto: Claes Österman

Det är en av de mest karaktäristiska byggnaderna i Säffles centrum men har stått tom i flera år. Nu ska gamla Mejeriet dock säljas.

Gamla Mejeriet i korsningen Östra Storgatan-Sundsgatan är byggt 1911 och en av de äldsta fastigheterna i Säffles centrum. Trots att det är en byggnad med karaktär och ett attraktivt läge, har fastigheten stått tom i flera år.

Fastigheten ägs sedan 1999 av krögaren Jan Issa från Trollhättan. Nu gör han ett nytt försök att sälja fastigheten. Det är mäklarbyrån Real Advice som fått i uppdrag att sälja fastigheten. Något pris har man inte satt på fastigheten utan intressenter får lämna anbud.

Taxeringsvärdet uppgår till drygt två miljoner kronor.

– Detta är ett ypperligt tillfälle att som egenanvändare förvärva fastigheten och sätta sin verksamhet i huvudbyggnaden och samtidigt ha hyresintäkter från fastighetens andra byggnad, skriver mäklarna i prospektet.

Fastigheten omfattar två byggnader med en totalt yta på 720 kvadratmeter och en tomt på närmare 900 kvadratmeter. Den stora byggnaden, som en gång byggdes som mejeri och under årtionden användes som mjölkbar, är på 520 kvadratmeter och renoverades med bland annat nytt restaurangkök 2002.

Lokalen har under många år varit använd som restaurang och nattklubb i olika former men har varit outhyrd i drygt tio år.

Den mindre lokalen på Sundsgatan är på 200 kvadratmeter och används sedan flera år som restaurang med modernt kök och i övrigt nyrenoverade lokaler.

Fastigheterna är anslutna till det lokala fjärrvärmenätet och bedöms i sin helhet vara i mycket gott skick och ha hög potential för uthyrning.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterReal AdviceSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.