Hoppa till huvudinnehållet

Förre BIK-spelaren klar för nytt jobb: ”Vi tror mycket på honom”

Publicerad:
Senast Joel Gistedt vaktade BIK-kassen var i allsvenskan säsongen 2016.
Senast Joel Gistedt vaktade BIK-kassen var i allsvenskan säsongen 2016. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Tidigare BIK-keepern Joel Gistedt är presenterad som ny målvaktstränare plus videocoach i HV71 och kontraktet är på tre år.

35-årige Joel Gistedt har de senaste tre säsongerna varit målvaktstränare i allsvenska Kristianstads IK och nu väntar alltså samma roll i SHL, för i dag presenterades Gistedt som ny målvaktstränare samt videocoach i HV71.

– Joel har tre säsonger i hockeyallsvenskan som målvaktstränare och har haft en fin utveckling på målvakterna han jobbat med där. Vi tror mycket på honom och det ska bli spännande att se vad han kan göra i vår miljö, säger HV71:s sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida där det framgår att avtalet med Gistedt är på tre år.

Gistedt gjorde sin sista säsong som burväktare 2020 i Kristianstad och senast han vaktade kassen i BIK Karlskoga var 2016. Joel Gistedt lirade även i BIK säsongen 2015 samt 2013.

Montén ny huvudcoach

HV71 presenterade inte endast Gistedt i dag utan även en ny huvudtränare i form av Tomas Montén plus att det är klart att Pelle Gustafsson fortsätter som assisterande coach i Smålandsklubben.

Joel Gistedt lämnar Kristianstad för HV71.
Joel Gistedt lämnar Kristianstad för HV71. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanHV71IshockeyJoel GistedtKent NorbergKristianstads IKSHLTomas Montén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.