Hoppa till huvudinnehållet

Det vill Helmersson se bli bättre: ”Två mål på två matcher – det håller inte”

Publicerad:
En sammanbiten Karl Helmersson, närmast kameran, bredvid Djurgårdens tränare Karl Helmersson i samband med presskonferensen.
En sammanbiten Karl Helmersson, närmast kameran, bredvid Djurgårdens tränare Karl Helmersson i samband med presskonferensen. Foto: Tomas Nilsson

– Två mål på två matcher – det håller inte.

BIK Karlskoga-tränaren Karl Helmersson efter andra raka 1–4-förlusten borta mot Djurgården, som därmed leder den här kvartsfinalserien i hockeyallsvenska slutspelet med 2–0.

– Vi skapade för lite för att göra fler mål. Det speglas i skottstatistiken, fortsätter BIK-tränaren vars lag den här gången förlorade skotten med 18–36.

Samtidigt som Helmersson är mycket medveten om att BIK saknat spetsen framåt i de här två mötena tycker han att Djurgården fick göra mål för enkelt i måndagens match på Hovet.

För att BIK ska kunna ha chansen att skapa nerv i matchserien krävs dels bättre offensiv, och dels mer gedigen defensiv.

– Dessutom måste vi vara mer noggranna med pucken, säger Helmersson.

Avgörande

BIK hade en utmärkt chans att ta ledningen efter sex minuter genom Gustav Willman Borvik. I nästa fall gjorde i stället Djurgården mål genom Marcus Krüger.

I andra perioden blev det en avgörande sekvens när domarna inte ”tog” utvisning för Djurgården med anledning av en en hög klubba. Därefter protesterade Willman Borvik mot den uteblivna utvisningen och åkte på en "tvåa” när Djurgården gjorde 2–0 genom Olle Liss.

– Det var en solklar hög klubba. Känslorna tog över vilket blev dyrbart för oss, säger Helmersson.

Det hade gått 7.39 när andra målet prickades in. Endast 20 sekunder senare gjorde Lukas Vejdemo 3–0.

Då hade det ingen betydelse för matchens utgång att Logan Cockerill reducerade efter 12.30.

I tredje perioden fastställde Ludvig Rensfeldt slutresultatet till 4–1. Både före och efter det hade Djurgården kontroll på händelserna.

”Ägde spelet”

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv hade, förstås, betydligt större anledning än Helmersson att vara nöjd med måndagens prestation.

– Våra första tio minuter var tveksamma. Resten av tiden tycker jag att vi ägde spelet och vann rättvist. Sammantaget var det en bra match från vår sida.

Garpenlöv vill se sitt lag agera på samma sätt på onsdag när matchserien fortsätter i Karlskoga.

– Vi vill driva spelet då också, säger Garpenlöv.

I grundserien tog BIK fem av sju poäng mot Djurgården och visade då att laget kan matcha kvartsfinalmotståndaren, även om det i de två senaste matcherna blivit klara segrar för stockholmarna. BIK måste upp på den nivå som laget nått vid vinsterna för att det här inte ska sluta 4–0 till Djurgården.

Slagsmål gav matchstraff

Mot slutet av den här uppgörelsen blev det slagsmål mellan hemmalagets Wiktor Nilsson och BIK:s Åke Stakkestad, med matchstraff som resultat för båda.

Stakkestad lipade åt Djurgårdens supportrar innan han lämnade isen, vilket möttes med kraftiga burop, och gör att känslorna växer ytterligare inför nästa kamp.

Djurgården–BIK 4–1

Kvartsfinal 2 i bäst av 7

(1–0, 2–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (6.06) Marcus Krüger (Liam Öhgren, Wiktor Nilsson).

Andra perioden: 2–0 (7.39) Olle Liss (Nicklas Danielsson, Linus Klasen) spel fem mot fyra, 3–0 (7.59) Lukas Vejdemo (Linus Klasen), 3–1 (12.30) Logan Cockerill (Markus Modigs, Arvid Aronsson).

Tredje perioden: 4–1 (8.03) Ludvig Rensfeldt (Fredrik Schlyter, David Blomgren).

Skott: 38–16 (14–8, 12–4, 12–4).

Utvisningar, Djurgården: 2x2, 1x5, 1 matchstraff. BIK: 4x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Filip Eriksson och Kristoffer Folkstrand.

Publik: 5 716.

Djurgården leder med 2–0 i matcher.

Komplett matchfakta

Willman Borvik frustrerad efter utebliven utvisning: ”Solklar”Dubbla matchstraff när BIK föll igen mot Djurgården

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDjurgården HockeyHovetIshockeyJohan GarpenlövKarl HelmerssonSlutspel hockeyallsvenskan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.