Hoppa till huvudinnehållet

Världscuptävlingen uppskjuten: ”Såg ingenting”

Publicerad:
Det blir ingen sprint i dag fredag i Holmenkollen för Elvira Öberg och de andra.
Det blir ingen sprint i dag fredag i Holmenkollen för Elvira Öberg och de andra. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Fredagens världscupsprint för damer i Holmenkollen är inställd och uppskjuten till lördag på grund av dimma, det skriver det internationella skidskytteförbundet (IBU) på Twitter.

IBU meddelar nu att damsprinten körs lördag klockan 15.00.

Linn Persson berättar om skadeproblemen: ”Fått ett datum till veckan”Värmlänningen tog revansch: ”Skämdes som både person och idrottare”

Damernas världscupsprint var schemalagd i dag klockan 15.20 men sedan sköts starten upp till 15.50 på grund av dimma. Radiosporten rapporterade sedan att sprinten är inställd och det internationella skidskytteförbundet (IBU) skriver på Twitter att dagens sprint är uppskjuten till i morgon och att ny starttid kommer att kommuniceras.

– Det känns blandat. Man har laddat för att tävla, säger värmländskan Linn Persson till Radiosporten och fortsätter:

– Samtidigt testade jag att skjuta tio skott och jag såg ingenting. Så det är väldig tur (att det är inställt och uppskjutet) för det hade inte gått och inte blivit någon riktig tävling utan bara handlat om att chansa egentligen.

I startlistan till sprinten finns även värmländskan Mona Brorsson och ett gäng andra svenskor, exempelvis Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Sveriges Linn Persson får vänta på sprinten i Holmenkollen.
Sveriges Linn Persson får vänta på sprinten i Holmenkollen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Damsprint lördag – jaktstart utgår

Senare på fredagen kom IBU med ett nytt schema för världscuphelgen i Holmenkollen. Damsprinten körs istället lördag klockan 15.00 vilket gör att damernas jaktstart utgår från programmet eftersom masstart, för både damer och herrar, ligger kvar enligt ursprunglig plan som avslutning på världscuphelgen på söndag. Damjaktstart var från början schemalagd till lördag 15.10.

Herrarnas sprint avgjordes i går torsdag och herrarnas jaktstart körs planerat lördag 12.45. På söndag är herrarnas masstart schemalagd till 12.50 och damernas starttid är 15.10.

– Helt rätt att man ställer in sprinten och tävlar i morgon istället. Men såklart att det är trist, inte minst för publiken och det var ändå lite folk här (även i dag). Men samtidigt såg väl publiken inte så mycket heller, säger Linn Persson med ett skratt.

Och damernas jaktstart stryks alltså.

– Det är slut på tävlingsdagar. Om vi hade haft sprint i går som ställdes in kanske vi hade kunnat köra i dag om det varit en dag utan tävling på schemat. Men nu hade vi tre lopp på tre dagar och då måste något lopp bort (när bara två dagar finns kvar), konstaterar Persson.

Väderförhållandena i Holmenkollen inför damsprinten som var planerad till fredag klockan 15.20.
Väderförhållandena i Holmenkollen inför damsprinten som var planerad till fredag klockan 15.20. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

Elvira ÖbergLinn PerssonMona BrorssonSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.