Hoppa till huvudinnehållet

Så ska Colling lyckas med det ”omöjliga”: ”Tänk vad häftigt”

Publicerad:
Adam och brodern Tom Colling firar under en seriematch mot Dottevik.
Adam och brodern Tom Colling firar under en seriematch mot Dottevik. Foto: Jonas Aspetorp

Laget kammade hem serietiteln efter en fenomenal grundserie och på söndag börjar allvaret.

Nilsbys poängkung, Adam Colling är bestämd om att han vill ta Nilsby till Herrallsvenskan.

– Jag tycker att vi är det bästa laget, säger Colling.

Adam Colling som blev Herr1ans poängbästa spelare med sina makalösa 82 (!) poäng på 19 matcher vill spela i allsvenskan nästa år.

– Det är allt som betyder något egentligen, det är det enda målet vi har. Tänk vad häftigt det hade varit om lilla Nilsby, om man kan säga så, spelar i Allsvenskan nästa år, säger Adam.

”Klart godkänd”

Nilsby gick som på en räls genom grundserien och kammade hem förstaplatsen med stabila 48 poäng på 20 matcher. Tätt efter Kilsklubben, på andra plats med lika många poäng, men med sämre målskillnad kom KAIS Mora.

– Vi gör en klart godkänd säsong, vi åkte på någon plump där och stod för någon sämre insats men det är så det är. Det är svårt att gå obesegrade genom en hel serie och vi kom trots allt ändå etta.

Trots sina 82 poäng och ett snitt på över fyra poäng per match tycker Adam att hans poängskörd kan förbättras.

– Jo men den var väl okej men tycker det finns mer att hämta fram.

Hur ska du göra för att vara i samma form i kvalspelet?

– Jag vet inte men tror det handlar om att hitta en skön känsla och bibehålla den på de träningar som är kvar.

Tom och Adam Colling i seriepremiären mot Runsten, 17 september 2022.
Tom och Adam Colling i seriepremiären mot Runsten, 17 september 2022. Foto: Johan Ekberg

”Något extra”

På söndag inleds kvalspelet för Nilsbys när IBK Runsten gästar ECG Arena. Gävlelaget slutade upp på en femteplats i serien med 15 poäng färre än Nilsby.

Trots Kilslagets övertag är Runsten inte att räkna ut, lagen har vunnit varsin match mot varandra tidigare under säsongen.

Och hemmaplansfördelen har visat sig vara av stor betydelse. Nilsby vann första matchen på hemmaplan med 7–4 medan man i returmötet i Gävle förlorade med 11–10.

– Tror någonstans att vi måste vara ödmjuka och vara beredda på att vårt motstånd är mer förberedda nu, de kan nog scouta oss mer noggrant nu och sedan att allt inte kommer gå på en räls hela tiden.

Vad talar för att ni tar er hela vägen till allsvenskan i år?

– Jag tycker att vi är det bästa laget, vi har en bra bredd och spets och vi vann trots allt serien. Kommer vi upp i vår nivå så ska det till något extra för att någon annan ska vinna över oss, avslutar Adam.

Artikeltaggar

Adam CollingIBK RunstenInnebandyNilsby IKTom Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.