Hoppa till huvudinnehållet

Plikt- och prövningsverket tar hem Kommunikatörspriset

Publicerad:
Kommunikationsavdelningen på Plikt- och Prövningsverket får utmärkelsen Kommunikatörspriset 2023.
Kommunikationsavdelningen på Plikt- och Prövningsverket får utmärkelsen Kommunikatörspriset 2023. Foto: Kommunikationsnätverket i Värmland

Kommunikationsavdelningen på Plikt- och prövningsverket prisas för sitt arbete med att på ett kreativt sätt kommunicera om totalförsvarsplikten.

Det var 2004 som kommunikatörspriset i Värmland skapades med syftet att att lyfta fram företag, organisationer eller personer som använt kommunikation på ett framgångsrikt och välplanerat sätt.

I år vinner Plikt- och prövningsverkets kommunikatörer priset med följande motivering:

”För en väl genomförd kampanj om totalförsvarsplikten där en stor del av kommunikatörens verktygslåda används i en fråga som speglar omvärlden förtjänar Plikt- och prövningsverket årets kommunikatörspris. Genom att jobba i flera kanaler och mot olika målgrupper når man ett stort genomslag. Kampanjen är både skickligt genomförd och visar på ett tydligt resultat i och med en kraftigt höjd kännedom.”

Jenny Norberg är ordförande i juryn som utsåg vinnarna.

– Det fruktansvärda kriget i Ukraina har onekligen förändrat läget för och samhällets inställning till vårt totalförsvar. Plikt- och prövningsverket ska nu få Sveriges ungdomar att inte bara förstå att det finns en totalförsvarsplikt utan också väcka ett intresse att delta. Kommunikationsavdelningen på myndigheten har på ett kreativt och målmedvetet sätt arbetat med att sprida sina budskap och kan visa upp väldigt fina resultat, säger hon i ett pressmeddelande.

Priset delas ut av Kommunikatörsnätverket i Värmland och sponsras av &Stenberg Kommunikation.

Artikeltaggar

MänskligtMyndigheterNöje/KulturOrganisationerPressmeddelandeUkrainaUtmärkelserVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.