Efter dödsfallen: Inför närpolispatrullering dygnet runt!

Insändare
PUBLICERAD:
Även befolkning i glesbygd måste få känna trygghet och inte som nu tvingas förlita sig på att polisen kommer förbi en gång per vecka i en patrullbil på parkeringen, skriver insändarskribenten.
Foto: TT
Sviterna av Dan Eliassons centraliseringspolitik inom polisväsendet visar sig nu. Efter fem dödsfall i norra Värmland som är narkotikarelaterade, vill jag poängtera att detta mest är beroende på en urusel polisiär bevakning av glesbygdsorter.

I Hagfors har vi ett kommunalråd som hoppade av poliskarriären just på grund av centraliseringen. Jag förutsätter att denne tar tag i detta och försöker påverka polisledningen om detta problem som pågått under lång tid men som nu uppdagats av media. Jag förutsätter dessutom att kommunalrådet i Munkfors som skrev under ett "trygghetsavtal" reagerar nu när han kan konstatera att polisstationen i Munkfors är nedstängd trots stora narkotikarelaterade problem finns på orten.

Jag efterlyser återgång till distriktsindelning och dygnet-runt-bevakning av närpolis på varje tätort. Även befolkning i glesbygd måste få känna trygghet och inte som nu tvingas förlita sig på att polisen kommer förbi en gång per vecka i en patrullbil på parkeringen. Är detta ingredienserna av "trygghetsavtalet"?

Därför lägger jag skulden för fem unga människors död på nuvarande polisstrategi vars närvaro på glesbygd är i princip obefintlig! Bemanna polisstationen Hagfors nu, lokaler och faciliteter därtill finns på plats. Inför närpolispatrullering dygnet runt!

Nils Dacke

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG