Hoppa till huvudinnehållet

Årets Vänerstipendium till Hammarö skärgårdsmuseum

Publicerad:
Hammarö skärgårdsmuseum får årets Vänerstipendium. Foto: Privat

Föreningen Hammarö skärgårdsmuseum får året Vänerstipendium på 20 000 kronor för sitt ideella arbete för att utveckla museet och fortsätta berätta om viktiga delar av Vänerns historia och kulturarv. Föreningen Hammarö Skärgårdsmuseum bildades 2019 och tog då över driften av museet. Sedan dess har man rustat upp områdets byggnader och byggt nya delar som kompletterar utställningen om livet på Vänerns fyrplatser. Här finns nu också en fiske- och isbod samt bryggor med olika typer av båtar från Vänern.

Vänerstipendiet delas ut av Karlstads kommun till en person, företag, organisation eller förening som arbetat för att öka kunskaperna om Vänern. Det instiftades i samband med Karlstads 400-årsjubileum.

Artikeltaggar

BåtarFamiljFiskeHammaröHammarö skärgårdsmuseumKarlstads kommunKulturarvUtställningarVänernVänerstipendiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.