Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk skoldirektör handplockad av regeringen: ”Glad och stolt”

Publicerad:
Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdomsförvaltningen.
Maria Kjällström, skoldirektör barn- och ungdomsförvaltningen. Foto: Jeanette Dahlström

Maria Kjällström, skoldirektör på barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun, har handplockats av regeringen för att hjälpa Skolverket kompetensutveckla landets förskollärare, lärare och rektorer.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få möjlighet att bidra med värdefulla erfarenheter och goda exempel från hur vi arbetar här i Karlstads kommun och Värmland, säger hon i ett pressmeddelande.

Maria Kjällström blir en av 19 ledamöter som bildar ett nytt råd för att hjälpa Skolverket.

Ledamöterna i rådet kommer från hela landet.

De är handplockade och företräder sin profession, skolans huvudmän samt universitet och högskolor.

– Jag och ytterligare en ledamot företräder kommunernas skolchefer. Hela rådet ska träffas några dagar vid totalt åtta tillfällen under året, säger Maria Kjällström.

Rådets arbete

Syftet med rådets arbete är bland annat att bidra till att skolor i hela landet får likvärdiga förutsättningar för kompetensutveckling och att höja kvaliteten i verksamheterna.

– Förskolans och skolans medarbetare och chefer måste också känna att de har möjlighet till fortsatt kompetensutveckling genom hela yrkeslivet. Utmaningarna är desamma över hela landet. Vi behöver tillsammans komma fram till hur vi kan locka fler till lärarutbildningarna, öka intresset att arbeta i skolan och förbättra kvaliteten, säger Maria Kjällström.

Hon konstaterar att det i Karlstads kommun och Värmland finns en tradition av kompetensutveckling och gott samarbete med de fackliga organisationerna.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att få ta del av goda exempel från kollegor runt om i landet. Det gör det extra intressant att få delta i rådets arbete.

Artikeltaggar

HögskolorKarlstads kommunLärareMaria KjällströmSkola och utbildningSkolorSkolverketUniversitetVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.