Hoppa till huvudinnehållet

Då öppnar nya restaurangen i Mariebergsskogen: ”En värmländsk smakbärare”

Publicerad:
Robin Sundholm, Rolf Rätz, Christoffer Schyman och Gudjon Sigmarsson ska driva Matstudion i Mariebergsskogen. Foto: Nea Liljegren

Väggar rivs, möbler rustas upp och ett nytt kök installeras i den nya restaurangen i Mariebergsskogen.

– Det är fullt upp med renovering just nu, men vi hoppas kunna öppna till valborg, säger krögaren Christoffer Schyman på Matstudion.

Länge har restauranglokalen Terrassen i Mariebergsskogen stått tom. Men vid årsskiftet kom Mariebergsskogen överens med de som tidigare drev Almars krog kring den nya verksamheten.

Matstudion som drivs av Christoffer Schyman, Gudjon Sigmarsson, Rolf Rätz och Robin Sundholm tog över lokalen och under vintern och våren har det varit fullt upp med förberedelser inför premiärdatumet.

– Vi har gjort en stor öppning in mot köket så att gästerna kan se oss arbeta. Det handlar mycket om modernisering, säger Christoffer Schyman.

Restaurangens verksamhet kommer i grova drag att delas in i två olika delar.

– Under sommarperioden när parken är öppen kommer vi till stor del vara en familjerestaurang med öppettider 11–16 sju dagar i veckan, säger Christoffer Schyman.

Under den mer mörka perioden på året kommer restaurangens fokus skifta till en lite mer exklusiv variant.

– Då blir det ”finedining”, vinprovningar, slutna sällskap, konferenser och företagsevent. Det som gjorde oss ett namn på Almars.

Närproducerad meny

När det kommer till menyn menar Christoffer Schyman att det är viktigt att den ska passa besökarna i parken.

– Vi har landat i maten i stora drag, men någon exakt meny finns inte. Vi ska vara en flexibel restaurang som inte har en fastställd á la carte-meny.

Och fortsätter:

– Men vi kommer fortfarande i stor utsträckning tänka närproducerat. Med både Matstudion och Almars krog har vi sett oss som en värmländsk smakbärare och det ska vi fortsätta med.

De ska driva Terrassen i Mariebergsskogen: ”Vi har vilda idéer”

Artikeltaggar

Almars gårdKrogarMariebergsskogenMat och dryckParkerRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.