Hoppa till huvudinnehållet

Polisen befarar: Avlidne mannen gick igenom isen med snöskoter

Publicerad:
Stockholmspolisens dykare har hittat den försvunne isfiskaren död.
Stockholmspolisens dykare har hittat den försvunne isfiskaren död. Foto: Johan Lindahl

Den man i 65-årsåldern som försvann under en isfisketur hittades död. Dykare fann honom under isen i Hillingsätersjön under onsdagseftermiddagen. Nu befarar polisen att han gått igenom isen med snöskoter.

– Det är det vi tror har hänt, säger Matias Hasselström, gruppchef för utredningsjouren i polisområde Fyrbodal.

Ett dykarteam från sjöpolisen i Stockholm var under onsdagen på plats vid Hillingsätersjön väster om Färgelanda för att söka efter den man som hade varit försvunnen sedan i söndags, och som befarades ha drunknat i samband med isfiske.

Under onsdagseftermiddagen hittades kroppen och mannen konstaterades död.

Nu bekräftar polisen att mannen troligtvis körde ut på isen med snöskoter på söndagskvällen och gick igenom isen med den.

– Det är det vi befarar och tror har hänt. Det ska ha varit en snöskoter som vi försöker lösa hur den ska bärgas, säger Matias Hasselström, gruppchef för utredningsjouren i polisområde Fyrbodal.

Händelsen utreds inte som något brott, utan ses som en ren olyckshändelse.

– Vi får se vad obduktionen ger, om vi i så fall ska ändra. Men just nu utreder vi det inte som ett brott, säger Matias Hasselström.

Isfiskaren befarad drunknad: Inga dykningar under tisdagen

Det var strax före lunchtid på måndagen som anhöriga till en man i 65-årsåldern larmade polisen sedan mannen aldrig kommit hem efter att han skulle ut och isfiska på Hillingsätersjön under söndagen.

Polisen, som tidigt befarade att mannen drunknat, sökte av ett område med hundpatrull och drönare utan att finna mannen. Man hittade dock en öppen vak som sökts av med hund utan resultat.

Dykarteamet är på plats med lastbilar samt fyrhjuling.
Dykarteamet är på plats med lastbilar samt fyrhjuling. Foto: Johan Lindahl

Under onsdagsförmiddagen kom ett dykarteam från sjöpolisen i Stockholm till sjöns norra sida med två lastbilar samt fyrhjuling för att söka i sjön efter mannen.

Under onsdagseftermiddagen kom besked om att mannen hittats.

Två lastbilar står parkerade en bit från sjön.
Två lastbilar står parkerade en bit från sjön. Foto: Johan Lindahl

Artikeltaggar

DrönareFärgelandaHillingsäterssjönLastbilarOlyckor och katastroferStockholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.