Hoppa till huvudinnehållet

NWT:s upplaga ökar: ”Nära nyheter engagerar mest”

Publicerad:
NWT:s nyheter är alltid nära. Här är delar av redaktionen som varje dag gör sitt yttersta för att ge dig som läsare de senaste och viktigaste nyheterna från Värmland. Foto: Tommy Pedersen

NWT ökar upplagan för tredje året i rad och fortsätter att vara största dagstidning utanför storstäderna och Skåne.

Det visar Orvestos årliga medieundersökning om tidningarnas räckvidd.

– Väldigt kul och stärkande för redaktionens arbete att vi ökar upplagan för tredje året i rad, säger redaktionschef Kasper Norling.

NWT har ökat sin upplaga med 200 från året innan, till totalt 41 800. Det gör att NWT står sig bra gentemot jämförbara tidningarna, Upsala Nya Tidning som backar 400 och Nerikes Allehanda som har ett minus på 600.

– Vi jobbar aktivt för att alltid vara först med de viktigaste värmländska nyheterna och digitalt ser vi en rejäl ökning av antalet unika besökare. Vi ser utvecklingen som ett bevis för att allt fler läsare är nyfikna på vår journalistik, Kasper Norling

Det finns ett stort intresse för lokala nyheter.

– Vi ser att det är de nära nyheterna som oftast engagerar mest. Nyheter som påverkar våra läsares vardag och känslor och som förhoppningsvis ökar kunskapen om livet i Värmland, säger Kasper Norling.

NWT lanserar inom kort en ny sajt och app.

– Det ger oss ökade möjligheter att variera vår presentation av nyheter och förhoppningsvis kommer det att tas väl emot av våra läsare, säger Kasper Norling.

Här kan du se hur upplagan förändrats för de av Värmlands tidningar som ges ut tre eller fler gånger per vecka.

Upplageförändring 2022
TitelUpplagaÖkning/Minskning
Arvika Nyheter7700– 400
Karlskoga Tidning-Kuriren7800– 500
Nya Kristinehamns-Posten500– 400
Nya Wermlands-Tidningen41800+200
Säffle-Tidningen3800– 300
Värmlands Folkblad11300– 600

Artikeltaggar

ApparJournalistikNerikes AllehandaNyheterOrvestoSkåne länTidningarUppsalaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.