Hoppa till huvudinnehållet

Okänd substans på Värmlands museum – polis och räddningstjänst larmades

Publicerad:
Polis och räddningstjänst har hittat en okänd substans på Värmlands museum.
Polis och räddningstjänst har hittat en okänd substans på Värmlands museum. Foto: Ida Myrin

Polis och räddningstjänst larmades till Värmlands Museum vid 10-tiden. Anledningen var att en okänd substans hade hittats i byggnaden.

– Vi är där och biträder räddningstjänsten, sa Anders Dahlman, presstalesperson på polisen i region Bergslagen vid insatsen.

Vad det är för någon substans som har hittats är ännu okänt.

– Vi är där och tittar på något ämne. Vi vet inte riktigt vad det är, men det ska inte vara några större mängder, sa Anders Dahlman i samband med att insatsen pågick.

Christian Tysk var räddningstjänstens insatsledare på plats och han förklarade att det var svårt att se vad den hittade substansen var för något – men att den hade en pulverliknande form.

Insatsledare Christian Tysk.
Insatsledare Christian Tysk. Foto: Lisa Olaison

– Polisen fick larm om en förpackning med något okänt ämne. Vi tog det säkra före det osäkra, plockade ut ämnet och förslöt det, sa han.

Det gjordes av räddningstjänstpersonal med mask för ansiktet och tuber på ryggen.

Substansen hittades i en låda på museet.

– Det var något som liknade ett pulver eller en röra. Vi kunde inte avgöra vad det var så därför klädde vi oss så att vi var skyddade och tog med oss ämnet från museet. Vi har skickat bilder till MSB så får vi se om de kan avgöra vad det är för ämne, säger Christian Tysk.

Både polis och räddningstjänst har nu lämnat museet. Museets verksamhet har inte påverkats. En del av museet var avspärrat under tiden polis och räddningstjänst arbetade, men det fanns inga hinder för att besökare skulle kunna komma in genom entrén.

Det är oklart vad för substans som har hittats.
Det är oklart vad för substans som har hittats. Foto: Ida Myrin

Artikeltaggar

Brott & blåljusMuseumVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.