Hoppa till huvudinnehållet

Kronofogden slog till mot fyra män – tog Audi RS5 och Monclerjacka

Publicerad:
Kronofogdens specialindrivningsenhet slog till mot fyra män i Värmland.
Kronofogdens specialindrivningsenhet slog till mot fyra män i Värmland. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kronofogdens specialindrivningsenhet har slagit till mot fyra värmländska män med skulder. Samtliga män blev av med egendom, bland annat en Audi RS5 och en Monclerjacka.

I mitten av februari stoppades en man i 30-årsåldern från Karlstad av polisen. Mannen, som hade skulder på närmare 280 000 kronor blev av med sin bil – en BMW 430. Bilen utmättes av Kronofogden och värderas till 285 000 kronor.

En man i 30-årsåldern från Karlstad blev också av med en bil. Specialindrivningsenheten utmätte mannens Audi RS5 värd 230 000 kronor. Mannen hade vid tillfället skulder på över en halv miljon kronor.

Några dagar tidigare stoppades en man i 25-årsåldern av polisen i Kristinehamn. Vid tillfället bar mannen en jacka från Parajumpers värd 3 000 kronor. Eftersom 25-åringen hade skulder på över 43 000 kronor utmättes jackan vid poliskontrollen.

En jacka blev även en annan man från Kristinehamn av med. Polisen påträffade mannen, som är i 25-årsåldern, bärandes på en Monclerjacka värd 5 000 kronor. Eftersom han hade skulder på 17 000 kronor utmättes jackan.

Bilarna och jackorna kommer nu att säljas av Kronofogden.

Artikeltaggar

BMWBrott, lag och rättKarlstadKristinehamnKronofogdenSkulderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.