Hoppa till huvudinnehållet

Det betyder mycket vem som styr i Karlstads kommun

Publicerad:
Kulturskolan blir nu avgiftsfri, vilket vi socialdemokrater slagits för i många år men fått motstånd från det moderata styret, skriver Björn Samuelsson. Foto: Joachim Lagercrantz

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Personalen inom kommunens omsorgsverksamhet får fria arbetsskor, vilket vi socialdemokrater också motionerat om många gånger, och nu när vi är med och styr så blir det ett faktum, skriver Björn Samuelsson.

Efter många år av borgerligt styre har vi nu en trojka bestående av socialdemokrater, miljöpartister och centerpartister som styr med Linda Larsson (S) som kommunstyrelsens ordförande och med Monica Gundahl (S) som ordförande i fullmäktige. Och redan ser vi Karlstadsbor skillnad.

Så skriver du en debattartikel

Alla barnfamiljer med försörjningsstöd fick 500 kronor extra per barn som ett stöd när allting blivit dyrare. Kulturskolan blir nu avgiftsfri, vilket vi socialdemokrater slagits för i många år men fått motstånd från det moderata styret. Personalen inom kommunens omsorgsverksamhet får fria arbetsskor, vilket vi socialdemokrater också motionerat om många gånger, och nu när vi är med och styr så blir det ett faktum

I överenskommelsen finns också inskrivet att huvudbiblioteket skall öppnas upp årets alla dagar vilket också var ett socialdemokratiskt löfte i valrörelsen. Dessutom så lovade vi i valrörelsen att skapa ett kultur- och demokratihus i nuvarande bibliotekshuset. Och det jobbet har nu börjat. Detta kommer att ta några år men ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” heter det ju.

Som sagt var det är viktigt var man lägger sin röst i valen.

Björn Samuelsson (S)

Karlstad

Artikeltaggar

BibliotekBjörn SamuelssonDebattKarlstads kommunKarlstads stadsbibliotekKommunstyrelsenKulturLinda LarssonMonica GundahlSocialdemokraternaValVal 2022