Hoppa till huvudinnehållet

Sverige med Karlstadsspelare förlorade jämn VM-bronsmatch

Publicerad:
Sabina Johansson (som skickar iväg stenen) och Åsa Lie var två av tre Karlstadsspelare i Sveriges lag som blev fyra i VM i rullstolscurling. Den tredje var Johanna Glennert.
Sabina Johansson (som skickar iväg stenen) och Åsa Lie var två av tre Karlstadsspelare i Sveriges lag som blev fyra i VM i rullstolscurling. Den tredje var Johanna Glennert. Foto: Helena Karlsson

Sveriges lag, med tre Karlstadsspelare, var nära medalj i VM i rullstolscurling, men förlorade en jämn bronsmatch mot Skottland.

Svenska laget bestod av skippern Viljo Pettersson-Dahl, Jönköping, Ronny Persson, Amatörföreningen i Sundbyberg, viceskippern Sabina Johansson, Karlstad, Johanna Glennert, Karlstad, och reserven Åsa Lie, också Karlstad.

Sabina Johansson var reserv i svenska lagen som tog silver i såväl Paralympics som VM. I våras var hon själv på isen och grejade guld i mixeddubbel-VM tillsammans Marcus Holm från Härnösand.

Nu i VM, som avgjordes i Kanada, blev Sverige femma i grundserien med sex segrar på elva matcher. I kvartsfinalen slog de blågula ut USA med 11–3, förlorade semifinalen mot Kina med 2–5 och föll i bronsmatchen mot Skottland med 3–7.

Sverige ledde med 3–0 efter två omgångar, men Skottland vände och vann.

Kina blev mästare efter 5–2 i finalen mot Kanada.

Succé för Karlstad i hemma-SM – dubbla guld: ”Fantastiskt”

Artikeltaggar

CurlingKanadaKarlstads curlingklubbKinaMedaljerParalympicsSabina JohanssonSkottland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.