Hoppa till huvudinnehållet

Två unga män åtalas för misshandel – kan ha slagit och sparkat på liggande man

Publicerad:
Två unga män från Hällefors åtalas misstänkta för en misshandel i Kopparberg förra året.
Två unga män från Hällefors åtalas misstänkta för en misshandel i Kopparberg förra året. Foto: Pavel Koubek/TT

Två män i 20-årsåldern från Hällefors åtalas misstänkta för en misshandel som ägde rum i Kopparberg den 9 april förra året.

En av männen åtalas dessutom som misstänkt för olaga hot, sedan han uttryckt dödshot mot mannen som blev misshandlad.

Göteborgs åklagarkammare har skickat in en stämningsansökan till Örebro tingsrätt mot två unga män som är hemmahörande i Hällefors.

Duon ska ha attackerat en annan man i Kopparberg den 9 april förra året. Enligt stämningsansökan kan det också finnas fler personer inblandade i misshandeln.

Mannen som utsattes för våld ska ha fått både slag och sparkar mot huvudet och kroppen. Misshandeln ska delvis också ha pågått medan målsägande legat på marken. Den misshandlade mannen fick skrapsår, blånader och smärta i huvudet och resten av kroppen.

De unga männen som misstänks för misshandeln har i förhör båda nekat till brott.

Den ene av dem har även nekat till brott när det gäller misstanken om olaga hot. Han ska ha hotat att han skulle döda mannen som blev misshandlad. I åtalet mot Hälleforsbon står det att hotet var av sådan karaktär att målsägande kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättGöteborgHälleforsHotKopparbergMisshandelOlaga hotÖrebro tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.