Hoppa till huvudinnehållet

Målfest när Nilsby krossade Hagfors

Publicerad:
Nilsby IK vann mot Hagfors IBS

Nilsby hade inga problem med Hagfors i division 1 västra Svealand herr i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 16-9 (6-2, 4-4, 6-3).

Hagfors tränare Niclas Andersson tyckte till om matchen:

– Vi kommer helt snett in i matchen och är rätt veka de första tio minuterna. Sedan kan vi vara riktigt stolta över den delen av matchen där vi går från 0-6 till 8-10. Idag räckte vi inte riktigt till sista kvarten, men vi får ta med oss våra nio mål framåt och att vi ändå visar karaktär när det går som tyngst. Och mer än något annat har den här säsongen varit en investering i våra nya och unga killar. Många av grabbarna har gjort en riktigt stark debutsäsong i division I. Det kommer vi kunna skörda frukterna av nästa säsong.

Snackisen var Adam Colling – som gjorde hela sex av Nilsbys mål.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jesper Colling 4, Tom Johansson 3, Tom Colling 2 och Filip Nilsson, målen för Hagfors gjordes av Viktor Rudsvik 3, Jesper Larsson 2, Jesper Jansson, Dennis Larsen, Daniel Svensson och Henrik Österås.

Nilsby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 47–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har två vinster och tre förluster och 33–40 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Nilsby slutar på första plats i tabellen, och Hagfors på sjunde plats. Nilsby är därmed klart för Allsvenskan.

Artikeltaggar

ECG ArenaHagfors IBSInnebandyNilsby IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.