Hoppa till huvudinnehållet

Brand startade i köket: Lägenhetsinnehavaren räddades av grannen – och försvann

Publicerad:
Lägenhetsinnehavaren misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter branden i en lägenhet i ett tvåfamiljshus i Säffle. Branden startade i köket.
Lägenhetsinnehavaren misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter branden i en lägenhet i ett tvåfamiljshus i Säffle. Branden startade i köket. Foto: Räddningstjänsten

Strax efter midnatt natten till söndagen inkom larm om en brand i bottenvåningen på ett tvåfamiljshus på Ankargatan i Säffle. Grannen på övervåningen vaknade av sin brandvarnare och fick ut lägenhetsinnehavaren – som försvann från platsen.

Räddningstjänsten var på plats med flera enheter för att släcka branden under natten till söndagen. Det finns två lägenheter i huset och det var nedervåningen som drabbades. Branden startade i köket, dock inte på spisen som brukar vara det normala.

– Ingen person ska ha kommit till skada, säger Linda Bergquist på SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält i köket på nedervåningen.

Det var grannen ovanpå som larmat. Hans brandvarnare gick igång av röken från våningen under. Han var också den som fick ut personen som bodde i den eldhärjade lägenheten.

När räddningstjänsten kom fram till adressen brann det rejält och rökdykare sattes in för att kontrollera om det fanns folk i lägenheten. det visade sig att samtliga hade kommit ur huset men lägenhetsinnehavaren var försvunnen.

Strax före två på natten hade räddningstjänsten fått kontroll på branden och det fanns inte längre någon risk för spridning. Brandmännen arbetade bland annat fortsatt med att släcka men även med att leta efter bränder i konstruktionen och med att vädra ut rök.

Räddningstjänsten var sedan kvar på adressen fram till klockan 04 på morgonen.

Lägenheten totalförstördes i branden. Under söndagsmorgonen meddelade polisen att fastigheten spärrats av för teknisk undersökning.

En polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet gentemot lägenhetsinnehavaren har upprättats. Lägenhetsinnehavaren hade ännu på måndagseftermiddagen inte förhörts.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.