Hoppa till huvudinnehållet

Sverige femma – missade segern i stafettcupen

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Linn Persson under sin stafettsträcka i Östersund.
Linn Persson under sin stafettsträcka i Östersund. Foto: JOHAN AXELSSON

Sveriges skidskyttedamer slutade bara femma i stafetten i Östersund.

En placering som innebar att man missade totalsegern i stafettcupen.

– Det var inte den bästa starten jag gjort i en stafett, sa Linn Persson till SVT.

Sverige ledde världscupens stafettcup efter fyra av fem deltävlingar den här säsongen, men inför hemmapubliken i Östersund lyckades man inte knyta ihop säcken i vinterns sista stafett.

Det blev en femteplats, mer än en minut bakom segrande Norge. Och tack vare sin andraplats lyckades Frankrike sno åt sig segern i stafettcupen.

Linn Persson körde den första sträckan för Sverige. Hon hade en bom i det liggande och två i det stående men klarade av det hela med extraskott för att slippa straffrundor.

– Jag är inte helt nöjd med min insats, det blev två extraskott för mycket. Jag var lite kall om händerna och hade svårt att få i extraskotten. Det var inte den bästa starten jag gjort i en stafett, sa Linn Persson till SVT.

Fall vid växlingen

När Persson växlade över till Magnusson som femma skiljde 12,8 sekunder till ledningen. Men svenskan hann bara ta två stavtag innan hon tappade balansen och stod på näsan. Det blev starten på en jobbig sträcka för Magnusson.

– Det var inget som var bra faktiskt. Det började med fall, sedan tycker jag att jag försöker ta det lugnt och inte stressa och så där. Men nej, det gick inte alls i spåret. Det kändes som att jag slet väldigt mycket, men det händer inget, sa hon till SVT.

Inte heller på skjutvallen flöt det på för Anna Magnusson och när hon lämnade över till Elvira Öberg låg Sverige mer än en minut från täten.

– Det är så tråkigt en dag som i dag. Man vill verkligen göra det jättebra, och så känns det som att det blir pannkaka helt, säger Magnusson samtidigt som hon kämpar mot tårarna.

Elvira och Hanna Öberg såg till att andra halvan av stafetten blev bättre än den första för Sverige. Systrarnas insatser ger hopp inför söndagens masstart som avslutar tävlingsveckan i Östersund.

Artikeltaggar

Linn PerssonSkidskytteÖstersund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.