Hoppa till huvudinnehållet

Skoghall missar SSL-kvalet efter förlust i måstematchen: ”Speglar hela säsongen”

Publicerad:
Skoghall åkte på en tung förlust på bortaplan mot Lockerud Mariestad under lördagen. Förlusten innebar att värmländskorna slutar trea i allsvenskan och därmed missar SSL-kvalet.
Skoghall åkte på en tung förlust på bortaplan mot Lockerud Mariestad under lördagen. Förlusten innebar att värmländskorna slutar trea i allsvenskan och därmed missar SSL-kvalet. Foto: Peter Gustafsson

Skoghall behövde vinna säsongens sista grundseriematch för att vara med och fightas om en plats i SSL nästkommande säsong.

Lockerud Mariestad visade sig dock bli ett för tufft motstånd och värmländskorna föll på bortaplan med 7–2 under lördagen.

– Vi har inte lyckats komma upp i nivå i en del av de matcherna som gällt mycket, säger Nora Pettersson som är Skoghalls poängbästa spelare.

Lockerud Mariestad tog ett tidigt grepp om matchen när laget efter knappt två minuters spel öppnade målskyttet.

– De får ett tidigt mål där men vi startar egentligen ganska bra. Men sedan hamnar vi lite på hälarna och då kommer också 2-0-målet, sedan får de med sig en tvåa och gör 3-0 nästan direkt och uppförsbacken blir bara brantare, säger Skoghallscoachen Robin Granlund.

Skoghall fick tidigt en brant uppförsbacke i måstematchen.
Skoghall fick tidigt en brant uppförsbacke i måstematchen. Foto: Peter Gustafsson

Skoghall ryckte upp sig och fick en betydligt bättre start på den andra perioden när Felicia Höglund efter två minuters spel läckert spräckte värmländskornas nolla.

– Vi gör en bra andra period, får ett tidigt mål och vi är nära på att lägga bud på 3–2. Men istället gör de både 4–1 och 5–1 innan den perioden är slut, säger Granlund.

”Vi är för ineffektiva”

Lockerud Mariestad utökade sin ledning till 6–2 tio minuter in i den sista perioden.

– Vi är för ineffektiva och det speglar hela säsongen, säger Granlund.

17.25 kom Skoghalls timeout och den skulle visa sig få effekt när Amanda Gottebo dryga minuten efter nätade. Men värmländskorna lyckades aldrig komma närmare och föll till slut med 7–2 efter att hemmalaget stått för ytterligare ett mål i slutsekunderna.

Säsongen är över nu, hur tycker du säsongen har varit för din del?

– Jag är inte alls nöjd, visst etta i interna poängligan och det är en roll jag ska ha. Men jag hade velat komma högre i ligans, men det är väl lätt att säga nu, säger en besviken Nora Pettersson.

Ett värmländskt lag som det gick desto bättre för under lördagen var allsvenskans tabelljumbo, Hagfors IF Uddeholm. Laget vann mot Bergs IK på hemmaplan med 3–2 efter förlängning där Alma Ahl klev fram och blev matchhjälte.

Artikeltaggar

Elin GustafssonFelicia HöglundHagfors IF UddeholmInnebandyNora PetterssonSkoghalls IBK Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.