Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad IBF U utklassade IBK Sala på bortaplan

Publicerad:
IBK Sala förlorade mot Karlstad IBF Ungdom
IBK Sala förlorade mot Karlstad IBF Ungdom

Karlstad IBF U dominerade stort när laget vann på bortaplan mot IBK Sala i division 1 Region Svealand dam i innebandy med hela 15-3 (5-0, 5-2, 5-1).

– Tyvärr en tråkig start med några snabba mål i baken. Vi jobbar på men bränner egna lägen. Andra perioden är bättre och jämnare. Säsongens sista period började illa för oss och det gjorde lite att luften gick ur oss. Jag vill tacka de tjejer som tränat och spelat alla matcher hemma som borta extra mycket trots den jobbiga säsong vi haft. Denna sejour i division 1 är över men vi tar nya tag igen, tyckte IBK Salas tränare Stefan Ekström, efter matchen.

Karlstad IBF U spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom ett mål av Emilia Lassfolk, ett mål av Alicia Wahlgren, ett mål av Heidi Eklund och ett mål av Clara Dagobert. Det var bara början för Karlstad IBF U.

Karlstad IBF U var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 2-10.

Karlstad IBF U vann också tredje perioden 1-5 och matchen med hela 15-3.

Karlstad IBF U:s Heidi Eklund stod för två mål och tre målgivande pass, Emilia Lassfolk gjorde ett mål och två assist, Alicia Wahlgren gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Sofie Ekberg gjorde tre mål.

IBK Sala har fem förluster och 12–53 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlstad IBF U har två vinster och tre förluster och 29–33 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att IBK Sala slutar på elfte plats i tabellen, och Karlstad IBF U på sjunde plats.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandIBK SalaInnebandyKarlstad IBF UngdomSporthallen Lärkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.