Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad avslutade med seger och nu väntar playoff-repris: ”Passar oss perfekt”

Publicerad:
Peter Nordströms Karlstad IBF möter Fagerhult Habo IBK i playoff 1.
Peter Nordströms Karlstad IBF möter Fagerhult Habo IBK i playoff 1. Foto: Lisa Olaison

KIBF avslutade grundserien med 8–7-seger efter förlängning borta mot Lund och för Karlstad väntar nu playoff 1 mot Fagerhult i jakten på den där SSL-platsen.

– Vi mötte Fagerhult i fjol i playoff 1 (vinst 2–0 i matcher) och det var jättekul och bra matcher, säger KIBF-coachen Peter Nordström.

Lördagen bjöd på sista omgången i allsvenskan södra och Karlstad IBF avslutade med bortamatch mot IBK Lund. KIBF hade chans på serieseger men det var tre poäng upp till Warberg IC och dessutom 22 mål att hämta in.

Och efter KIBF-triumf 8–7 efter förlängning mot Lund slutade Karlstad alltså på andra plats i tabellen. Lunds inkasserade pinne mot KIBF gjorde att Skånelaget säkrade nytt allsvenskt kontrakt.

Karlstads tränare Peter Nordström berättar om en bortamatch där hans lag kom till spel med endast tolv utespelare och två målvakter.

– Vi ville inte riskera något (i sista grundseriematchen) och så fick vi sjukdomar natten som gick och då blev det lite mindre folk till matchen. Det var inget allvarligt, säger Nordström.

Forwardsstjärnan Anton Vestlund var en av spelarna som saknades men Nordström ger lugnande besked.

– Det var bara säkerhetstänk.

– Vi tänkte även att de som inte spelat så mycket de senaste matcherna skulle få spela mycket och tävla och de gjorde det väldigt bra. Det var en bra insats av oss.

”Vi gjorde det väldigt bra”

Peter Nordström fortsätter summera bortabataljen:

– Lund är ett spelskickligt lag och har många skyttar som kan ta skott. Vi ägde väl matchen i många stunder också och sedan blev vi väl såklart trötta ibland eftersom vi spelade på färre spelare.

– Matcherna i sista omgången startade så tidigt också (klockan 12.30) vilket var jättesynd. Vår förening tjänade typ 25 000 på att ta minibussar och bilar till Lund så killarna var uppe innan 05 i morse, så det var andra förutsättningar på det sättet.

– Men vi bestämde oss för att tävla på plan och det gjorde vi väldigt bra. Det viktigaste av allt i dag var att vi inte åkte på några skador.

”Det vi har längtat efter”

Nu vankas det alltså slutspel för Karlstad IBF.

– Warberg har valt att möta Partille i playoff 1 så då möter vi Fagerhult vilket blir kul. Det är liksom ett professionellt lag på SSL-nivå som kan ta och ge och är professionella killar så det passar oss perfekt. Vi mötte Fagerhult i fjol i playoff 1 och det var jättekul och bra matcher.

– Det är det här vi har längtat efter hela året och det här vi tränar för, att vinna slutspelsmatcher.

”En jätte-utveckling”

Playoff 1 spelas i bäst av tre tillställningar och förra säsongen vann KIBF playoff 1-serien mot just Fagerhult med 2–0 i matcher innan Karlstadslaget föll i playoff 2 mot Gävle GIK som norpade åt sig SSL-platsen.

Hur nöjd är du med den här säsongens grundserie och en andraplats?

– Jättebra. Vi har en jätte-utveckling på laget och vi har inte haft med Sebastian Degeryd (skadad) på hela säsongen som är en topp tre-spelare på vänstersidan. Vi är väldigt bra och tar steg varje dag, konstaterar Peter Nordström:

– Det är det vi försöker, att bli bättre varje dag och vara bra över tid. Vi har som målsättning att gå upp i SSL och då tränar vi därefter. Man kan ha tur att gå upp (i SSL) men då åker man ut också. Det gäller att bygga någonting och att vi är professionella, försöker tömma kroppen och är bra varje dag,

Karlstads första match i playoff 1 mot Fagerhult spelas på lördag 18 mars klockan 17.30 på värmländsk mark i Colorama Arena.

Skoghalls huvudtränare Andreas Prochazka.
Skoghalls huvudtränare Andreas Prochazka. Foto: Tommy Andersson

Skoghall avslutade med seger

Redan förra helgen stod det klart att Skoghalls IBK inte fixar nytt kontrakt i allsvenskan södra och det var ett Skoghall som avslutade serien med 9–6-vinst hemma mot jumbon Malmö FBC.

– Det är klart att det var kul, det är alltid roligt att vinna, säger Skoghalls huvudcoach Andreas Prochazka och berättar mer om insatsen:

– Stundtals spelade vi bra och stundtals så ja… Det var en svår match att spela såklart. Dels med tanke på besvikelsen att vi inte håller oss kvar i allsvenskan och Malmö ville dra ner på tempot och allt gick oerhört långsamt. Det är en utmaning att få upp tempot då, särskilt när man inte har något att spela för.

– Det var som sagt en jättesvår match att hantera. Men med det sagt gjorde vi det stundtals bra och stundtals föll vi in i Malmös spel och då blev det mindre bra.

– Vi vann och med tanke på vårt läge så var det viktigaste att vinna och ha en bra känsla efteråt och det tycker jag ändå att vi lyckades med.

Mål, Karlstad: Jesper Karlsson 2 (avgörande mål), Johan Palmqvist 2, Ludvik Hansen, Gustav Agnemyr, André Lundgren, William Cerwall.

Mål, Skoghall: Andreas Jansson 2, Albin Englöw 2, Emil Fredriksson, Rasmus Kraft, Villiam Ronnergård, Marcus Bofeldt, Jakob Mill.

Artikeltaggar

Allsvenskan södraGävle GIKIBK LundInnebandyKarlstad IBF HerrPeter NordströmSkoghalls IBKSSLWarberg IC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.