Hoppa till huvudinnehållet

Åmotfors föll efter dålig start mot Åmål U

Publicerad:
Åmåls IBK vann mot Åmotfors IF
Åmåls IBK vann mot Åmotfors IF

Åmål U tog greppet om hemmamatchen mot Åmotfors i division 4 Värmland västra herr i första perioden, och ledde med 4-1 i paus. Trots en uppryckning av Åmotfors vann Åmål U matchen med 7-6 (4-1, 1-2, 2-3).

Åmål U var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

I andra perioden var det i stället Åmotfors som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Åmål U gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 5-3 till 7-3, målen av Oscar Löf och Mattheus Thorin. Det rycket avgjorde matchen.

Jimmy Jonsson, Tobias Lynne och Oskar Adolfsson reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 7-6 kom inte Åmotfors.

Noterbart är att Jimmy Jonsson gjorde två mål för Åmotfors och spelade fram till ett mål. Dessutom att Åmål U:s Marcus Bertilson gjorde två mål och totalt tre poäng, Mattheus Thorin gjorde tre mål och Emil Englund hade tre assists.

Åmål U har två segrar och tre förluster och 27–45 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åmotfors har tre vinster och två förluster och 43–24 i målskillnad. Det här var Åmål U:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Åmotfors andra uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Åmål U slutar på fjärde plats, och Åmotfors på första plats.

Artikeltaggar

Åmåls IBKÅmotfors IFDivision 4 Värmland västraInnebandyKarlbergshallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.