Hoppa till huvudinnehållet

Bankomat behövs på Centralsjukhuset

Publicerad:
Bankomaten hade en viktig funktion då bankuttag tidigare kunde göras i samband med vårdbesöket, skriver insändarskribenten. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bankomaten vid Centralsjukhuset är borttagen sedan en tid tillbaka. Det är en försämrad service. Människor från hela Värmland kommer till sjukhuset, många från landsbygden där inga bankomater finns. Bankomaten hade en viktig funktion då bankuttag tidigare kunde göras i samband med vårdbesöket.

Äldre och sjuka som är beroende av färdtjänst får nu åka en extra resa med taxi eller få hjälp av anhöriga för att kunna ta ut pengar. Det leder till fler resor vilket blir dyrt och är inte bra för miljön.

Så länge kontanter finns som betalmedel är det en rättighet att kunna använda dem. En bankomat är en samhällsservice, inte bara lönsamhet. Varför kan inte denna service få finnas på ett stort sjukhus? En fråga både till bank och Region Värmland.

Kontantanvändare

Artikeltaggar

BankerInsändareLandsbygdRegion VärmlandServiceSjukhusVärmlands län