Hoppa till huvudinnehållet

BIK Karlskoga-kaptenen missar Modomatchen: ”Han stannar hemma”

Publicerad:
BIK Karlskogas lagkapten och forward Gustaf Franzén missar sista grundseriematchen borta mot Modo.
BIK Karlskogas lagkapten och forward Gustaf Franzén missar sista grundseriematchen borta mot Modo. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

BIK Karlskoga får klara sig utan lagkapten Gustaf Franzén i sista grundseriematchen där Modo väntar på bortais i morgon kväll.

– Det är en försiktighetsåtgärd bara så det inte blir något inför kommande slutspel, säger BIK:s huvudcoach Karl Helmersson.

En besviken assisterande BIK Karlskoga-kapten: ”Är fan bara att tuta och köra”Helmersson efter BIK:s ras i andra perioden: ”Allt bara fallerade”

BIK Karlskoga föll i går hemma mot Kristianstads IK och ett Kristianstad som tack vare segern säkrade nytt allsvenskt kontrakt. En omgång återstår av grundserien och för BIK:s del väntar alltså bortafajt mot serieledaren Modo som toppar tabellen med två poäng till Björklöven och Modo har alltså just serievinsten att spela för.

Det är redan klart att BIK kommer sluta på sjätte plats och Karl Helmerssons lag kommer återigen till spel utan Logan Cockerill och Sebastian Collberg. Men ny på frånvarolistan är lagkapten och forwarden Gustaf Franzén.

– Franzén kommer saknas också. Han stannar hemma och William Pethrus (missade Kristianstad-matchen på grund av sjukdom) blir också hemma, säger BIK-huvudtränaren Helmersson.

Vad kan du säga om Franzén, varför är han hemma?

– Det är en försiktighetsåtgärd bara så det inte blir något inför kommande slutspel. Det är inget mer med det.

43-årige Karl Helmersson är huvudtränare i BIK Karlskoga.
43-årige Karl Helmersson är huvudtränare i BIK Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Gustaf Franzén vill inte säga något mer än vad Helmersson berättade om en försiktighetsåtgärd.

– Jag håller mig till det också, säger 26-årige Franzén, som alltså inte vill ge några ytterligare kommenterar kring sin status inför slutspelet.

”Elias åker inte med”

Karl Helmersson berättar att den 21-årige Karlskogatalangen och backen Elias Lindgren, som mot Kristianstad för första gången var med i A-lagstruppen, inte följer med upp till Örnsköldsvik.

– Elias åker inte med. Vi åker upp med sex backar och tolv forwards. Så ingen extraforward så att alla får spela. Det känns bra och skulle det bli något under matchen eller så, så får vi gå på lite färre folk men det tror jag vi ska klara av.

BIK har inget i tabellen att spela för mot Modo, vad betyder matchen för er så att säga?

– Det är väl att vi vill göra en bra prestation över 60 minuter, det är vad det handlar om. Jag tror det passar oss bra att möta serieledaren på bortaplan. De spelar för en serieseger och under säsongen har vi spelat bra mot topplagen så jag hoppas och tror att det kommer bli en bra avslutning på serien genom att möta just Modo.

Mot Modo, är det något speciellt som du vill ser bättre ut jämfört med Kristianstad?

– Just det här med beslutsamheten i egentligen allt vi gör där ute på banan kommer krävas i morgon mot ett bra Modo, annars kan det bli jobbigt. Så beslutsamheten, skridskoåkningen, kamperna. Det där klassiska som man egentligen pratar om hela, hela tiden, men att vi ser att vi gör det över 60 minuter är viktigt för vår egen del, konstaterar Helmersson.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagElias LindgrenGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockeyKarl HelmerssonKristianstads IKModoÖrnsköldsvik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.