Hoppa till huvudinnehållet

En besviken assisterande BIK Karlskoga-kapten: ”Är fan bara att tuta och köra”

Publicerad:
BIK Karlskogas back Henrik Larsson stod för en assist i förlusten hemma mot Kristianstad och nu har Larsson slagit personligt poängrekord under en allsvensk säsong med 41 pinnar (sju mål och 34 assist).
BIK Karlskogas back Henrik Larsson stod för en assist i förlusten hemma mot Kristianstad och nu har Larsson slagit personligt poängrekord under en allsvensk säsong med 41 pinnar (sju mål och 34 assist). Foto: Dennis Pavlovic

BIK:s assisterande kapten Henrik Larsson var missnöjd med laginsatsen efter 2–4-förlust hemma mot Kristianstad.

– Det var ingen bra match alls i dag. Vi släppte in lite för enkla mål, vi var inte riktigt där, säger den värmländske backen.

Helmersson efter BIK:s ras i andra perioden: ”Allt bara fallerade”BIK Karlskoga föll efter mardrömsminuter

BIK Karlskoga hade en teoretisk chans att bli tabellfemma i allsvenskan inför onsdagskvällens hemmamatch mot Kristianstads IK som behövde en poäng för att med största sannolikhet säkra sitt allsvenska kontrakt.

Ett Kristianstad med sex raka förluster vann med 4–2 i Nobelhallen och fick fira det där kontraktet och det var en trepoängare som kom efter fyra bortamål i den andra perioden. BIK tappade 1–0 till 1–3 på 3.40 och var sedan i 1–4-underläge inför den tredje perioden.

BIK-forwarden Gustav Willman Borvik reducerade till 2–4 med knappt tolv minuter kvar av tredje men närmre än så kom alltså inte Karlskogagänget.

– Det var ingen bra match alls i dag, säger BIK Karlskogas back och assisterande lagkapten Henrik Larsson och fortsätter:

– Vi släppte in lite för enkla mål, vi var inte riktigt där. I slutet kändes det som att vi forcerade lite men det är så vi behöver spela hela matchen. Vi behöver inte fundera så mycket på vad som händer om man gör på det ena eller det andra sättet utan det är fan bara att tuta och köra.

– Vi måste liksom komma in i det här, det är fan slutspel om en vecka och en match kvar i grundserien. Sedan gäller det att inte fundera alls på det sättet för då kommer det inte att gå så bra tror jag.

”Måste hitta tillbaka till det”

BIK hade några riktiga mardrömsminuter i andra perioden med tre insläppta på kort tid. Det är givetvis svårt att förklara varför, men 28-årige Larsson gör ett försök.

– Det gäller att få stopp på blödningen när det väl rasslar till på det sättet. Vi måste ta tag i det mer då och ta mer ansvar över situationer med pucken. Vi kan inte ge bort pucken till någon annan (lagkamrat) och sätta den i skiten. Den som har pucken för ta tag i det och ta ansvar för den och göra något bra med den och de andra utan puck på isen måste prata och hjälpa till och vara spelbara och vilja ha pucken. Vi åkte och gömde oss lite och vi måste vilja vara med och göra skillnad när vi är på isen.

– När vi tar ansvar för situationer och hjälper varandra på isen, det är då vi spelar som bäst och vi måste hitta tillbaka till det.

Det är alltså nu helt klart BIK slutar sexa i tabellen redan innan den sista grundseriematchen på fredag borta mot Modo.

– Det gäller att förbereda sig inför slutspel nu och då kan vi inte åka och göra någon plattmatch mot Modo utan vi måste bli bättre på alla plan. Vi ska upp dit och göra en riktig kanonfajt, så är det bara.

Personligt poängrekord

Henrik Larsson svarade för en assist mot Kristianstad och det gör att han nu har slagit personligt poängrekord under en allsvensk säsong med 41 pinnar (sju mål och 34 assist). Larssons bästa notering var tidigare från säsongen 2017 där han i BIK-tröjan gjorde 40 poäng (8+32) på 52 grundseriematcher.

– Nu när du säger det så stämmer det nog. Men det spelar inte så stor roll just nu utan den typen av summeringar får man ta efter säsongen och utvärdera. Just nu vill vi vinna matcher och personliga mål får man summera efter säsongen som sagt.

Stort beröm till BIK-talangen

BIK-fostrade backen Elias Lindgren var för första gången med i A-lagets matchtrupp mot Kristianstad och den 21-årige talangen får mycket beröm av Larsson.

– Det har varit skitkul att se Elias på träningarna. Han har tagit för sig riktigt bra och är en jäkligt duktig kille som är från Karlskoga dessutom. Det är väldigt roligt att han har kommit in på träningarna och gjort det så jävla bra. Skulle han få spela framöver så kommer han göra det kanon, säger Henrik Larsson.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagElias LindgrenHenrik LarssonHockeyallsvenskanIshockeyKristianstads IKNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.