Hoppa till huvudinnehållet

Tränare beordrade barn att ljuga och stängdes av – får sänkt straff

Publicerad:
Ungdomstränarens avstängning förkortas.
Ungdomstränarens avstängning förkortas. Foto: Helena Karlsson

Ungdomstränaren rapporterade in resultat för en match som aldrig hade spelats – och uppmanade sina spelare att ljuga.

Nu har hans straff lindrats från sex till två månaders avstängning.

NWT har tidigare rapporterat om att ungdomstränaren – som är verksam i en av Karlstads större idrottsföreningar – stängts av i sex månader efter beslut i det aktuella idrottsförbundets disciplinnämnd.

Efter att klubben överklagade beslutet till den nationella disciplinnämnden står det nu klart att straffet lindras. Ledarens avstängning förkortas till två månader, med slut i mitten av april. Det framgår av beslutet som idrottsförbundet publicerade på tisdagen.

I det ursprungliga beslutet dömdes klubben att betala böter. I det nya beslutet står ingenting om det.

Det var när två av föreningens lag skulle mötas i seriespel som tränaren skrev till sina spelare i en gruppchatt på Snapchat att matchen inte hann spelas, men att det ändå skulle skickas in ett resultat till förbundet.

”Vi hann inte med att spela den. För att slippa betala en massa pengar till förbundet kommer vi skicka in ett resultat och säga att den spelades på träningstid. Om någon från annat lag eller förening frågar är det precis vad ni gjorde idag. Ni ska alltså inte gå runt och snacka om att matchen inte spelades”, skrev ungdomsledaren.

NWT har sökt disciplinnämndens ordförande.

Beordrade barnen att ljuga – ungdomsledare i Karlstad stängs av: ”Slippa betala”Karlstadsklubben försvarar avstängda tränaren: ”Ambitiös och duktig”Fortsätter att träna ungdomar – trots avstängningen

Artikeltaggar

BeslutBöterBrott, lag och rättFängelseKarlstadÖverklagandenSnapchat

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.