Hoppa till huvudinnehållet

Norskt par säljer värmländsk herrgård – prislappen: 12,9 miljoner

Publicerad:
Knusesunds vackra herrgård i Säffle har legat ute till försäljning i drygt två år. Priset är satt till 12,9 miljoner.
Knusesunds vackra herrgård i Säffle har legat ute till försäljning i drygt två år. Priset är satt till 12,9 miljoner. Foto: Claes Österman

Knusesunds herrgård i Säffle är till salu. Priset ligger på 12,9 miljoner men då får man en 21-rummare på drygt 200 kvadratmeter - i absolut toppskick.

Knusesund har legat ute till försäljning i drygt två år men mäklaren har ännu inte lyckats hitta någon köpare.

Försäljningen är på det norska ägarparets begäran helt inriktad på den norska marknaden. Mäklarbyrån Svenska Gårdar har därför låtit all marknadsföring ske på norska plattformar och inte gjort några försök att sälja herrgården på den svenska marknaden.

Unik herrgårdsbyggnad

Knusesund saluförs som en unik fastighet, centralt belägen i utmärkt skick med stor potential för olika verksamheter eftersom fastigheter inrymmer både restaurangkök, flera matsalar, konferensanläggning, salonger, källarpub, en mängd sovrum, stor källarvåning med vinkällare, terrasser med mera.

Men i huvudbyggnaden finns också en modern privatbostad på vindsvåningen.

Till fastigheten hör också två flygelbyggnader med hotellrum, en konferensbyggnad med dansbana, en inredd stolpbod, lusthus, pergola med mera och en herrgårdsmiljö som omfattar en tomt på sammanlagt 44 000 kvadratmeter.

Herrgården i mycket gott skick och har en lång intressant historia med rötter från tidig medeltid. Den ursprungliga byggnaden uppfördes på 1500-talet men har under århundraden genomgått flera förändringar och tillbyggnader. Sin nuvarande utformning och omfattande upprustning fick den på 1980-talet genom dåvarande ägaren, Säfflekrögaren Hans-Göran Järpegård.

Den nuvarande ägaren Tom Hermansson har ägt herrgården sedan 2011.

Blomstrande B&B måste stänga - hyresvärden säljer lokalerna

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFastigheterMäklareSäffleSvenska Gårdar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.