Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogasonen fortsatt skadad – och hans lag mycket nära kvalspel

Publicerad:
Brynäs Karlskogason och rutinerade back Simon Bertilsson.
Brynäs Karlskogason och rutinerade back Simon Bertilsson. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Brynäs är mycket nära SHL-kval efter kvällens förlust borta mot Timrå och meriterade backen Simon Bertilsson är fortsatt på skadelistan.

Brynäs IF med Karlskogasonen och backen Simon Bertilsson är i ett mycket svårt tabelläge i SHL. För Brynäs föll i kväll med 0–4 borta mot Timrå och nästan allt talar för att Bertilssons lag får försöka kvala sig kvar i den svenska högstaligan i en matchserie mot Malmö Redhawks.

Inför sista grundserieomgången är Brynäs på kvalplats och upp till HV71 på säker mark är det tre poäng och 16 mål. 31-årige Bertilsson som är en av Brynäs nyckelspelare har dessutom missat de senaste två matcherna på grund av skada.

"Notera att Simon Bertilsson fortfarande kurerar sig från skadan han ådrog sig i Örebromatchen", meddelade Brynäs på Twitter inför Timråmatchen.

Brynäs huvudtränare Mikko Manner berättar för Expressen att han räknar med både Bertilsson och frånvarande lagkaptenen Anton Rödin till kvalet.

– Ja, visst. Det måste vi göra. Det börjar på tisdag, så det tar några dagar nu med lite ont, men sedan får vi bygga upp. Vi har haft 51 matcher på oss att skaffa mer poäng, det är inte bara den här kvällen, säger Manner.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBrynäs IFHV71IshockeyMalmö RedhawksMikko MannerSHLSimon Bertilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.